- ۱۷۸۳۳
- ۰
- ۲ دقیقه
GNSS چیست؟
همانطور که در سؤالات پیشین سعی شد در مورد GPS و سیستم موقعیتیاب جهانی توضیح داده شد، در آن توضیحات ذکرشده است:
GPS غالباً به مجموعه ماهوارههای موقعیتیابی که توسط آمریکا پیادهسازی گردیده است گفته میشود و در چند سال اخیر پروژههای مشابهی توسط کشورهای روسیه (گلو ناس GLONASS)، چین (Beidou) و اتحادیه اروپا (گالیله Galileo) انجامگرفته است.
تمام سیستمهای موقعیتیاب گفتهشده دارای تعداد زیادی ماهواره در اطراف زمین هستند که بهصورت کاملاً اختصاصی میتوانند موقعیت شما را تشخیص دهند.
در اینجا لازم است در مورد دقت موقعیتیابها و زمان گرفتن موقعیت در انواع چیپهای گیرنده توضیح دهیم.
همانطور که در مبحث GPS نیز توضیح داده شد موقعیتیابهای جهانی وقتی میتوانند چهار ماهواره با درجه سیگنال مناسب را دریافت نمایند میتوانند موقعیت شما را بر روی کره زمین بهصورت سهبعدی مشخص نمایند.
حال تجسم کنید شما در فضای بسته چندین ساختمان بلند قرار دارید، مطمئناً در این وضعیت دیدمستقیم و میزان سیگنال دریافتی شما از ماهوارههای موقعیتیاب بسیار کم خواهد شد که باعث میشود هم دقت شما کاهش یابد (افزایش خطای موقعیت) و هم مدتزمان گرفتن موقعیت بسیار بیشتر از حد نرمال خواهد شد.
علت هم کاملاً مشخص است، میزان پراکندگی ماهوارهها در فضا باعث میشود سیستم شما تعداد ماهواره کمتری را مشاهده کند.
(البته نوع پراکندگی هم بسیار تأثیرگذار است)
مسائلی از این قبیل و همچنین ارتقاء سیستم موقعیتیاب، باعث شد که گیرندههایی طراحی و تولید شود که علاوه برگرفتن و تشخیص موقعیت از طریق مثلاً فقط GPS میتواند همزمان موقعیت را بر اساس چندین سیستم موقعیتیاب جهانی (GPS – Galileo – Beidou – GLONASS) بهصورت همزمان تشخیص دهد.
با تمام این تفاسیر و توضیحات میتوان گفت چندین سیستم موقعیتیاب جهانی وجود دارد که بهصورت موازی با خصوصیات خاص خود مشغول به کار هستند؛ که میتوان با گرفتن اطلاعات این سیستمها بهصورت موازی زمان و دقت گرفتن موقعیت را افزایش داد.
با این توضیحات الآن باید جواب GNSS چیست؟ را بهخوبی بدانید.
انتشار مطالب قرارگرفته در وبسایت رادشید با ذکر منبع بلامانع است. (رادشید)