نظارت بر ناوگان حمل و نقل ریلی درزین
  • ۱۱۰۹
  • 0
  • ا۶ دقیقه

درزین و راهکارهایی برای بهینه‌سازی ناوگان خطوط ریلی

امروزه صنعت حمل و نقل ریلی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین بخش‌های زیرساخت‌های حمل و نقل جهانی شناخته می‌شود. قطارها که به‌عنوان ستون فقرات این صنعت عمل می‌کنند و نقشی حیاتی در توسعه اقتصادی، اجتماعی و زیست‌محیطی ایفا می‌کنند.

زمانی که به صنعت ریلی فکر می‌کنید احتمالاً ذهن شما به سمت لوکوموتیوهای بزرگ و قدرتمندی می‌رود که بار و مسافر را در سراسر کشور جابه‌جا می‌کنند؛ اما تجهیزات و ماشین آلات این صنعت فراتر از تصورات ذهنی متداول ما هستند.

در این مقاله به بررسی درزین  به عنوان یکی  از ماشین‌آلات ریلی پرکاربرد و راهکارهایی برای بهینه‌سازی عملکرد آن‌ها می‌پردازیم.

درزین چیست

درزین چیست؟

درزین نوعی خودرو ریلی تندرو است که در دو کلاس باری و مسافربری طراحی می‌شود. این دسته از ماشین آلات که در ابعاد مشابه با مینی بوس تولید می‌شوند سوخت خود را از طریق بنزین و گازوییل تامین می‌کنند.

به طور کلی درزین‌ها در دو گروه مسافربری و وانتی که شامل انواع درزین باری، درزین مسقف و درزین جرثقیل دار می‌شود طراحی و در مسیرهای ریلی کشور به کار گرفته می‌شوند.

درزین‌ها در حالت باری مانند خاور توانایی حمل بار تا مرز ۵ تن و در حالت مسافربری قابلیت جابه‌جایی ۱۶ الی ۲۰ مسافر را دارند.

مزایای استفاده از درزین چیست؟

با توجه به شرایط اقلیمی و خطوط ریلی که از مسیرهای کوهستانی و بیابانی عبور می‌کنند، مهم‌ترین کاربرد درزین‌ها براساس ساختار، جابه‌جایی کارکنان راه‌آهن و انجام انواع انجام امور جاری اعم از باربری و تعمیرات در خطوط ریلی است.

برای مثال تجهیز پلیس راه‌آهن به درزین‌ یکی مهم‌ اقدامات جهت تأمین امنیت خطوط ریلی کشور است. درزین راه‌آهن پلیس امکان عبور از مناطق صعب‌العبور مانند کویر و تونل که وسایل نقلیه سواری و موتوری قابلیت تردد ندارند را فراهم کرده است.

چالش‌های موجود در حمل‌ و نقل با درزین

برخی از کارکنانی که روزانه با درزین جابه‌جا می‌شوند بابت عدم ایمنی این خودروهای تندرو اعلام نارضایتی کرده‌اند. عدم وجود سیستم سرمایشی و گرمایشی، عدم رسیدگی و نگهداری از چرخ‌‌های درزین و نقص فنی در ترمز بسیاری از این ماشین آلات ریلی موجب نگرانی بسیاری از کارکنان خطوط ریلی شده است.

همچنین عدم نظارت و نوسازی این ریلی ناوگان علاوه برخطرات ناشی از  استفاده از خودروی فرسوده، تهدیدهای جانی و مالی برای نیروی انسانی و محموله‌هایی که با این ناوگان جابه‌جا می‌شوند در پیش دارد.

اهمیت نصب ردیاب روز درزین ریلی

اهمیت نصب ردیاب خودرو روی درزین‌ ریلی

استفاده از ردیاب خودرو به‌منظور هدایت ناوگان ریلی یکی از اقدامات پیش رو در صنعت حمل‌ و نقل ریلی محسوب می‌شود. ردیاب‌ صنعتی امکان دسترسی به اطلاعات ارزشمند، بهبود فرایند مدیریت ناوگان ریلی و پیشگیری از حوادث ناگوار را برای مدیران این بخش فراهم می‌کنند.

با توجه نقش کلیدی ردیاب خودرو در ناوگان ریلی به جنبه‌های مختلف این سخت افزار در درزین قطار می‌پردازیم.

 امکان پیگیری و مشاهده حرکت درزین

با توجه به اینکه درزین‌ها در دو مدل مسافربری و باری وجود دارند، پیگیری و نظارت بر سلامت جان افراد و ایمنی محموله‌ها حین جابه‌جایی از اهمیت بالایی برخوردار است. ردیاب‌ها با ارسال موقعیت مکانی درزین در نقاط مختلف روند پیگیری این مسئله را تسهیل می‌بخشند.

کنترل و نظارت بر عملکرد راننده درزین

دریافت اطلاعاتی نظیر سرعت، شتاب، ترمز، دور بر دقیقه و وضعیت انتقال مسافرین دید مناسبی درباره عملکرد راننده ناوگان ریلی در اختیار مدیران این واحد قرار می‌دهد و شرایط مناسبی برای کنترل خودروهای ناوگان خطوط ریلی فراهم می‌کند.

تامین امنیت محموله‌ها و کاهش آمار سرقت

روزانه حجم قابل‌توجهی از محصولات توسط درزین در خطوط ریلی جا‌به‌جا می‌شود، سرقت اموال و کالاهای در حال انتقال هزینه‌های سنگینی برای سازمان حمل‌ونقل ریلی در پیش دارد و ممکن است آن‌ها را تا مرز ورشکستگی پیش ببرد.

با نصب ردیاب و دریافت موقعیت لحظه‌ای محموله می‌توان از امنیت بار تا زمان رسیدن به مقصد و جلوگیری از سرقت‌های احتمالی را تا حد قابل قبولی اطمینان حاصل کرد.

نقش شرکت رادشید در بهینه‌سازی عملکرد درزین‌ قطار در خطوط ریلی کشور

شرکت دانش‌بنیان رادشید، باسابقه‌ترین مجموعه مهندسی ایرانی در زمینه ارائه راهکارهای مدیریت ناوگان و بزرگ‌ترین تولیدکننده ردیاب خودرو کشور با ارائه راهکارهای مدیریتی گامی موثری در مدیریت بهینه سازمان‌های داخلی برداشته است.

در زمینه بهبود عملکرد خطوط ریلی کشور، شرکت رادشید با ارائه نوعی ردیاب خودرو سازمانی متناسب با عملکرد خودرو ریلی درزین، چالش‌های این بخش اعم از کنترل و نظارت بر عملکرد رانندگان، امنیت و سلامت مسافرین و محموله را تا حد چشمگیری برطرف نموده است.

متناسب با عملکرد ناوگان صنعت مربوطه و نیازهای آن، ردیاب خودرو سازمانی SP88 باقابلیت نصب دوربین جهت عکس‌برداری و عملکرد عالی در مناطق مختلف با آنتن دهی ضعیف، در  پروژه‌های مشترک بین شرکت رادشید و مجموعه‌های فعال در زمینه حمل و نقل ریلی مورداستفاده قرار گرفته است.

این ردیاب خودرو پیشرفته با ارسال گزارش‌های مختلف نظیر سرعت، شتاب و… امکان نظارت و کنترل عملکرد درزین‌ها برای مدیریان واحد نظارت بر ناوگان حمل و نقل ریلی فراهم کرده است.

شرکت‌هایی که مجموعه مهندسی رادشید تا کنون افتخار همکاری با آن‌ها در این زمینه داشته است:

شرکت راهبر ریل ایرانیان، شرکت خط و ابینه فلق و شرکت گسترش راه‌ آهن

۰ پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *