دانستنی‌هایی در مورد سیستم مدیریت ناوگان شهرداری
  • ۱۰۹۵
  • ۰
  • ا۷ دقیقه

چرا مدیریت ناوگان برای شهرداری الزامی است؟

 شهرداری یکی از ارگان‌هایی است که بنا بر خدماتی که ارائه می‌دهد ناوگان‌های خودرویی متعددی در اختیار دارد. جمع‌آوری و دفع پسماند، اتوبوس‌رانی، زیباسازی فضای شهری، جاروهای شهری صنعتی و سایر وسایل مربوط به حمل و نقل عمومی بخشی از ناوگان خودرویی است که مدیریت آن بر عهده شهرداری است.

با توجه به فرایند پیچیده مدیریت ناوگان‌ها، افزایش قیمت سوخت و بودجه محدودی که برای این مسئله در نظر گرفته‌شده است، شهرداری نیازمند یک برنامه‌ریزی استراتژیک و بلندمدت برای مدیریت ناوگان خودرویی خود است چرا که در غیر این صورت بخش مدیریت این سازمان با چالش‌های جدی مدیریتی و بحران مالی مواجه خواهد شد.

 حال سوال این است که برای حل کردن ریشه‌ای این مشکل چه راه حلی در نظر گرفته‌شده است؟

در ادامه به بررسی چالش‌هایی که شهرداری برای مدیریت ناوگان خودرویی با آن مواجه است، راهکارهای موجود و مزایای مدیریت ناوگان برای شهرداری‌ها می‌پردازیم.

چرا مدیریت ناوگان برای شهرداری الزامی است؟

اهمیت استفاده از سیستم مدیریت ناوگان در بهبود عملکرد ناوگان شهرداری

وظیفه کنترل دقیق خودروهای زیرمجموعه شهرداری بر عهده بخش مدیریت ناوگان حمل و نقل شهرداری است. کنترل زمان دقیق رفت و آمد، حضور و غیاب، تعمیر ‌و نگهداری خودروها در زمان مقرر، کنترل و حفظ کیفیت عملکرد ناوگان حمل ‌و نقل همگی از مجموعه وظایف این بخش است. با توجه به ابعاد و گستردگی خدمات این بخش، مدیریت ناوگان خودرویی به روش سنتی غیرممکن است.

 از این رو مدیران این مجموعه به جهت ارائه خدمات بهینه، مدیریت نیروی انسانی گسترده، کاهش هزینه‌ها، مدیریت مصرف سوخت ناوگان‌ها، جلوگیری از کارشکنی و خطاهای عمدی نیروی کار ناوگان خودرویی و… ملزم به استفاده از راهکارهای مدیریت ناوگان خودرویی هستند.

پیش از شروع بهتر است به تعریف کلی از سیستم مدیریت ناوگان بپردازیم. این سیستم از یک بخش سخت‌افزاری (ردیاب) و یک بخش نرم‌افزاری (سامانه مدیریت ناوگان) تشکیل‌شده است. لازم به ذکر است بخش سخت‌افزاری یا ردیاب انواع گوناگونی دارد که متناسب نوع وسیله نقلیه و حوزه فعالیت آن انتخاب می‌شود.

استفاده از ردیاب و سامانه مدیریت ناوگان منجر به دریافت گزارش لحظه‌ای از روند فعالیت ناوگان خودرویی، مدیریت سوخت و جمع‌آوری داده‌های کاربردی می‌شود. تحلیل این اطلاعات دریافتی امکان بررسی کمی و کیفی عملکرد ناوگان را فراهم کرده و در نتیجه منجر به اعمال تغییرات کاربردی به جهت بهبود عملکرد سیستم خدمات‌رسانی می‌شود.

از طرف دیگر انتقال اموری که به صورت دستی و با استفاده از مجوز و گزارش‌های کاغذی صورت می‌گرفت به یک سامانه یکپارچه الکترونیک تا حد زیادی از اتلاف زمان جلوگیری می‌کند، سرعت انجام عملیات را تسریع می‌بخشید و در حفاظت از محیط زیست نقش سازنده‌ای ایفا می‌کند.

اهمیت استفاده از سیستم مدیریت ناوگان در بهبود عملکرد ناوگان شهرداری

بررسی مزایای استفاده از سیستم مدیریت ناوگان برای شهرداری‌ها

یکی از مهم‌ترین مزایای استفاده از ردیاب امکان تعیین محدود جغرافیایی مجاز، عبور و مرور وسایل نقلیه است که در صورت خارج شدن خودرو از محدوده تعیین‌شده، برای مسئولین نظارت بر حمل نقل هشدار ارسال می‌شود. این مسئله موجب جلوگیری از استفاده شخصی راننده از خودروهای سازمانی و ایمنی بیشتر عملیات، خدمات و امدادرسانی می‌شود.

  • بررسی وضعیت راه و عدم گیر افتادن در ترافیک

گیر افتادن در ترافیک سنگین برای خودروهایی که وظیفه خدمات رسانی را بر عهده دارند منجر به تأخیر در عملیات بخش‌های دیگر نیز می‌شود. این مسئله زمانی نگران‌کننده تر می‌شود که صحبت از ناوگان امدادی باشد. چراکه زمان‌بندی برای این سازمان‌ها حیاتی است و هرگونه اختلال می‌تواند عواقب جبران ناپذیری در پیش داشته باشد.

استفاده از سیستم مدیریت ناوگان در چنین شرایطی به مدیران امکان می‌دهد تا مسیر ناوگان را بررسی کرده و خودروی امدادی را به سمت مسیر مناسب‌تری هدایت کنند.

  • مدیریت زمان در انجام مأموریت‌ها

همان‌طور که در بخش فوق نیز گفته شد؛ استفاده از سیستم مدیریت ناوگان شرایط هدایت خودروهای امدادی به مسیرهای کم ترافیک تر را برای مدیران فراهم می‌کند. همچنین نظارت بر رفتار راننده و به‌طورکلی نظارت بر روند انجام مأموریت منجر به بهبود عملکرد، کاهش هزینه‌های زمانی، مالی و افزایش سرعت در انجام عملیات می‌شود.

  • نظارت بر عملکرد و رفتار رانندگان حین مأموریت

با استفاده از ردیاب، مدیران ناوگان می‌توانند اطلاعات دقیقی از زمان شروع و پایان عملیات، سرعت خودرو، مسیر رفت و آمد و میزان توقف‌ خودروها حین انجام عملیات آگاه شوند. همچنین از طریق داده‌های دریافتی می‌توانند صلاحیت رانندگان را بر اساس عملکرد واقعی آن‌ها بسنجند و در جهت بهبود کیفیت خدمات رسانی اقدامات سازنده‌ای از قبیل شناسایی رانندگان ماهر و ایجاد سیستم پاداش و همچنین شناسایی رانندگان خطرآفرین برای سازمان انجام دهند.

از دیگر مزایای این سیستم می‌توان به قابلیت محاسبه عادلانه دستمزد رانندگان بر اساس عملکرد آن‌ها اشاره کرد. در چنین شرایطی رانندگان می‌توانند با دقت و تمرکز بیشتری به کار خود بپردازند و پیگیری اموری مثل ایمنی مراحل خدمات‌رسانی، زمان مناسب تعمیرات و بررسی خودرو و بررسی وضعیت راه را به تیم نظارت ناوگان محول کنند.

مزایای استفاده از سیستم مدیریت ناوگان برای شهرداری‌ها
  • نظارت بر سلامت فنی خودروهای ناوگان شهرداری

هزینه تعمیرات و نگه‌داری خودروهای یک ناوگان با توجه به تعداد خودروها و زمینه فعالیت آن‌ها کار بسیار پرهزینه و چالش‌برانگیزی برای مدیران ناوگان است.

استفاده از ردیاب‌هایی که قابلیت محاسبه و اعلام زمان دقیق سرویس دوره‌ای، تعویض روغن، تشخیص سطح سوخت، دمای موتور، تعویض فیلتر و… خودرو را نشان می‌دهد در این زمینه نیز به مدیریت ناوگان کمک می‌کند.

این قابلیت به میزان چشمگیری هزینه نگهداری خودروهای ناوگان را کاهش می‌دهد و به حفظ کیفیت و افزایش عمر مفید خودرو کمک می‌کند.

  • کاهش هزینه‌های مدیریت ناوگان شهرداری

همان‌طور که پیشتر گفتیم بودجه شهرداری برای مدیریت ناوگان محدود است؛ بنابراین تجهیز خودروهای ناوگان به سیستم مدیریت ناوگان، هزینه‌های اضافی تعمیر و نگهداری، خسارت‌های وارده و هزینه‌های پیش‌بینی‌نشده سازمان را کاهش می‌دهد. این امر موجب صرفه جویی در هزینه و استفاده از بودجه در جهت بهبود کیفیت خدمات و راهکارهایی در جهت رفاه بیشتر نیروی کار انسانی سازمان می‌شود.

  • نظارت بر میزان مصرف سوخت

مدیریت مصرف سوخت و محاسبه آن بر اساس عملکرد خودرو ازجمله چالش‌هایی است که مدیران ناوگان شهرداری با آن روبه‌رو هستند. برخی از ردیاب‌ها با قابلیت محاسبه مصرف سوخت بر اساس کارکرد خودرو چشم اندازه دقیقی از سوخت مصرف‌شده ارائه می‌دهند. این امر از سرقت سوخت یا هدر رفتن آن به علت وجود ایراد در خودرو جلوگیری می‌کند.

همچنین با تصویب قانون تخصیص عادلانه سوخت در سراسر کشور تعدادی از شرکت‌های داخلی جهت تولید دستگاه موردنیاز اقدام کردند. استفاده از دستگاه مذکور نیز یکی از راه‌هایی است که بخش مدیریت ناوگان شهرداری می‌تواند به واسطه آن نسبت به توزیع عادلانه و کنترل سوخت مصرفی اقدام نماید.

  • کاهش ریسک دزدی و امکان ردیابی خودرو

استفاده از ردیاب موجب افزایش ایمنی خودرو و دریافت اطلاع لحظه‌ای از موقعیت خودرو می‌شود. همچنین در صورت به سرقت رفتن یا مفقود شدن به‌راحتی می‌توان به وسیله ردیاب موقعیت خودرو را پیگیری کرد و اقدامات لازم در این زمینه انجام داد.

اهمیت استفاده از سیستم مدیریت ناوگان برای ناوگان حمل پسماند شهری چیست؟

جمع‌آوری و حمل پسماند یکی از اصلی‌ترین چالش‌هایی است که شهرداری با آن مواجه است. چراکه این مسئله به صورت مستقیم در تأمین رفاه شهروندان، تمیزی و زیبایی شهر دخیل است.

 استفاده از ردیاب در ناوگان حمل پسماند شهری از سوی شهرداری یک راه‌حل کاربردی برای نظارت و مدیریت هرچه بهتر عملکرد نیروی انسانی، بررسی دقیق زمان و مسیر انجام این فرایند و همچنین بررسی وضعیت ماشین‌های حمل پسماند در نظر گرفته می‌شود.

آشنایی با سیستم مدیریت ناوگان شهرداری رادشید

معرفی سیستم مدیریت ناوگان متناسب با سازمان شما

با آگاهی از اهمیت استفاده از سیستم مدیریت ناوگان، قدم بعدی اقدام به خرید یک سیستم مدیریتی کارآمد و متناسب با نیاز سازمان است. شرکت دانش‌بنیان رادشید با ۱۶ سال سابقه در حوزه تولید انواع ردیاب شخصی، ردیاب خودرو و سامانه مدیریت ناوگان حمل و نقل، یکی از کارآمدترین سیستم‌های مدیریت ناوگان در بازار ایران را ارائه می‌دهد.

این مجموعه با تولید و عرضه سخت‌افزار و نرم‌افزارهای مدیریتی با قابلیت شخصی‌سازی متناسب با نیاز هر سازمان گام موثری در حل کردن چالش‌های مدیریتی ناوگان‌ها برداشته است که نتیجه آن مدیریت و نظارت همه جانبه بر ناوگان‌های حمل‌ونقل است.

جهت کسب اطلاعات تخصصی و خرید می‌توانید با شماره تماس ۳۵۴۴-۰۳۱ تماس بگیرید و از خدمات مشاوره رایگان مجموعه راشید استفاده نمایید.

۰ پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *