هوشمند سازی ناوگان و ماشین آلات کشاورزی و صنایع وابسته
  • ۴۶۹
  • ۰
  • ا۵ دقیقه

اهمیت کشاورزی هوشمند

افزایش جمعیت و به دنبال آن افزایش تقاضا برای غذا زنگ هشداری است که بیش از پیش ضرورت هوشمند سازی ناوگان و ماشین آلات کشاورزی را یادآور می‌شود. کشاورزی هوشمند رویکردی نوآورانه است که با بهره‌گیری از فناوری‌های پیشرفته، امکان بهینه‌سازی فرآیندهای کشاورزی و افزایش بهره‌وری منابع را فراهم می‌کند.

اینترنت اشیاء (IOT)، هوش مصنوعی (AI)، سنسورها و تحلیل داده‌ها قسمتی از فناوری‌های هوشمند استفاده‌شده در این بخش محسوب می‌شود.

ادوات و ناوگان ماشین آلات کشاورزی مهم‌ترین ابزار این صنعت هستند که همپای هوشمند سازی محیط زراعتی نیازمند پیاده‌سازی راهکارهای هوشمند جهت عملکرد بهینه ناوگان هستند.

اهمیت کشاورزی هوشمند

مدیریت ناوگان کشاورزی چیست؟

مدیریت ناوگان کشاورزی به کلیه فرایندهایی که به‌منظور مدیریت اطلاعات، ماشین‌آلات و تجهیزات کشاورزی از زمان خرید تا زمانی که در عملیات کارایی دارند، گفته می‌شود.

این فرایند‌ها شامل ارائه راهکارها، نرم‌افزار و سخت‌افزارهایی است که پروسه جمع‌آوری و تحلیل داده‌ها را تسهیل می‌بخشند و موجب توانمندسازی سیستم‌های مدیریتی جهت کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری سازمان‌ و صنایع می‌شوند.

ردیاب جی پی اس اصلی‌ترین ابزاری است که برای مدیریت هوشمند ناوگان ادوات کشاورزی استفاده می‎شود، به‌وسیله این ردیاب خودرو می‌توان ادوات و ماشین‌آلات کشاورزی را ردیابی کرد.

مدیریت ناوگان کشاورزی

مزایای مدیریت ناوگان در حوزه کشاورزی

ردیابی آنلاین و لحظه‌ای خودروهای ناوگان کشاورزی

رصد فعالیت ناوگان کشاورزی حین عملیات منجر به افزایش بازدهی عملیات کشاورزی و جلوگیری از سو استفاده یا کارشکنی حین کار می‌شود. همچنین بهینه‌سازی مسیر و ردیابی GPS به برنامه‌ریزی کارآمدترین مسیرها برای حمل و نقل محصولات کشاورزی، دام و لوازم کمک می‌کند.

ایجاد محدوده مجاز برای فعالیت ادوات کشاورزی

قابلیت ژئوفنسینگ در  ردیاب ناوگان امکان  فعالیت ماشین‌آلات کشاورزی فقط در محدوده مشخص‌شده را ایجاد می‌کند و در صورت ورود خروج هریک از خودروها از چارچوب تعیین‌شده، پیام هشدار برای صاحب ناوگان یا تلفن همراه کشاورز ارسال خواهد شد.

همچنین این قابلیت برای نظارت و کنترل فرایندهای بذرپاشی و سم‌پاشی، حفاظت از فضای تغذیه ارگانیک دام را فراهم می‌کند.

جلوگیری از سرقت ماشین‌آلات کشاورزی

ماشین‌آلات و تجهیزات کشاورزی بسیار گران‌قیمت هستند، بیشتر کشاورزان امکان خرید این ادوات را ندارند و برای رسیدگی به زمین این ابزار را کرایه می‌کنند، از سوی دیگر دزدیده شدن و آسیب به این ماشین‌آلات خسارات مالی زیادی هم برای صاحب خودرو هم کسی که خودرو را کرایه کرده است به دنبال دارد.

از سوی دیگر زمانی از روز که کشاورزان و ماشین‌آلات در حال فعالیت نیستند و تجهیزات در زمین‌ها رهاشده‌اند اطلاع از مکان نقطه‌ای آن‌ها در حفظ امنیت بسیار مهم است

نصب ردیاب خودرو روی ادوات کشاورزی ازجمله شخم‌زن، سم‌پاش، بذرپاش، کمباین، تراکتور و… احتمال سرقت را به میزان قابل‌توجهی کاهش می‌دهد و در صورت مفقود شدن خودرو امکان پیدا شدن آن در کوتاه‌ترین زمان را ایجاد می‌کند.

افزایش طول عمر تجهیزات و ادوات کشاورزی

یکی از مزایای نصب ردیاب ناوگان کشاورزی محاسبه کارکرد دقیق خودرو و دسترسی به سایر اطلاعات مربوط به کارکرد موتور، مدیریت سوخت تجهیزات و ادوات کشاورزی، وضعیت سرویس و نگهداری ماشین آلات کشاورزی می‌شود.

همچنین برنامه‌ریزی تعمیر و نگهداری خودکار و عیب‌یابی باعث کاهش خرابی‌های برنامه‌ریزی نشده می‌شود. اجرای برنامه‌های مذکور درمجموع باعث افزایش طول عمر ناوگان کشاورزی می‌شود.

تاثیر راهکارهای مدیریت ناوگان در بخش دامداری و دامپزشکی صنایع کشاورزی

تاثیر راهکارهای مدیریت ناوگان در بخش دامداری و دامپزشکی صنایع کشاورزی

پیاده‌سازی راهکارهای هوشمند و به‌کارگیری تکنولوژی روز در مدیریت ناوگان حمل‌ونقل این صنعت می‌تواند تاثیرات بسزایی در بخش دامداری و دامپزشکی صنایع کشاورزی داشته باشد.

حمل و نقل بهینه حیوانات

  • ردیابی GPS و بهینه‌سازی مسیر به اطمینان از حمل‌ونقل به‌موقع و کارآمد دام بین مزارع، بازارها و دامپزشکی کمک می‌کند.
  • نظارت بر رفتار راننده و اجرای سیاست‌های مربوط به رانندگی ایمن می‌تواند رفاه حیوانات را در حین جابه‌جایی بهبود ببخشد.
  • مشاهده بی‌درنگ مکان و وضعیت خودرو، هماهنگی و پاسخگویی بهتر برای تحویل دام را امکان‌پذیر می‌سازد.

بهینه سازی خدمات دامپزشکی

  • داده‌های مدیریت ناوگان می‌تواند به دامپزشکی کمک کند تا برنامه‌ریزی و مسیریابی بهینه و کارآمدتری برای بازدید از مزرعه و درمان‌های در محل داشته باشد.
  • نظارت بر نگهداری و تعمیر خودروهای ماموریتی، ایمن و عملکرد این ناوگان را در زمان عملیات و فوریت‌های امدادی تضمین می‌کند.
  • داشتن یک شبکه اطلاعاتی یکپارچه به مدیران دامداری و دامپزشکی‌ها امکان دسترسی به سوابق عملیاتی و اطلاعات واقعی حین کار می‌دهد.

پایش سلامت گله

 سنسورهای به‌کاررفته در سیستم مدیریت ناوگان روی تریلرهای دام می‌توانند داده‌هایی را در مورد دما، رطوبت و سایر شرایط محیطی در حین حمل‌ونقل ثبت و ضبط کنند. این دیتاها علاوه بر گزارش از وضعیت سلامت گله به شناسایی هرگونه مشکل یا نگرانی حین جابه‌جایی دام کمک می‌کنند.

رعایت مقررات

  • قابلیت و امکانات سیستم ردیابی و گزارش ناوگان به مشاغل دام و دامپزشکی کمک می‌کند تا مطابقت با مقررات مربوط به رفاه حیوانات، امنیت زیستی و حمل و نقل را در بالاترین سطوح رعایت کنند.
  • ثبت و اسناد الکترونیکی می‌تواند فرآیندهای نگهداری سوابق را تسهیل ببخشد.

بهینه‌سازی هزینه بخش دامداری و دامپزشکی

  • کاهش مصرف سوخت، هزینه‌های نگهداری و حق بیمه از طریق نظارت بر رفتار راننده و بهینه‌سازی مسیر از مزایای مدیریت ناوگان جی پی اس در بخش دامداری و دامپزشکی صنایع کشاورزی است.
  • استفاده بهتر از دارایی‌های دامپزشکی و حمل و نقل دام با شناسایی وسایل نقلیه و مسیریابی هزینه‎های ناشی از جابه‌جایی دام را به حداقل می‌رساند.

به‌طورکلی، استفاده از راه‌حل‌های مدیریت ناوگان جیپی اس در بخش دام و دامپزشکی می‌تواند کارایی عملیاتی را افزایش دهد، رفاه حیوانات را بهبود بخشد و انطباق با مقررات را افزایش دهد. موارد مذکور در علاوه بر کاهش هزینه‌ها می‌تواند یک سرمایه استراتژیک برای مشاغل کشاورزی در این فضا باشد.

۰ پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *