- 16757
- 42
- 5 دقیقه
پروژه ملی سیپاد چیست؟
در این مقاله به معرفی پروژه سیپاد، دستگاه سیپاد، لزوم اجرای این پروژه و چگونگی مراحل ثبتنام، خرید و نصب ردیاب سیپاد میپردازیم.
پروژه سیپاد، پروژهای ملی است که باهدف تخصیص سوخت به ناوگان دیزل بر مبنای پیمایش، هوشمند سازی ناوگان درونشهری، جلوگیری از هدر رفت و عرضه خارج از شبکه سوخت دیزل در کشور و همچنین رعایت عدالت در حوزه تخصیص سوخت به ناوگان دیزلی در دست اجرا قرارگرفته است.
استارت اولیه این طرح ملی در تاریخ 1393/11/14 در سندی با موضوع “روانسازی تأمین سوخت موردنیاز ناوگان حملونقل بار و مسافر” به تصویب هیئتوزیران رسید.
بر اساس این سند مقرر گردید که سوخت موردنیاز پیمایش هر ناوگان در حوزه حملونقل عمومی بر اساس پیمایش محاسبهشده از تجهیزات موقعیتیاب هوشمند و اسناد حمل، تخصیص داده شود.
در راستای عملیاتی سازی طرحهای ملی هوشمند سازی ناوگان حملونقل شهری و نیز تخصیص سوخت ناوگان بر اساس پیمایش در قالب یک نظام یکپارچه و مشترک، تجهیز ناوگان حملونقل درونشهری و حومهای به سامانه جامع “سیپاد” در دستور کار قرار گرفت.
آگهی فراخوان طرح تجهیز ناوگان حملونقل درونشهری و حومهای به سامانه جامع پیمایش، بهصورت رسمی در شهریور 1397 ابلاغ عمومی گردید و شرکتهای دارای صلاحیت در ارائه تجهیزات هوشمند مبتنی بر موقعیت ناوگان حملونقل، بهمنظور شرکت در این طرح اعلام آمادگی نمودند.
شرکت دانش بنیان رادشید نیز یکی از این شرکتهای دارای صلاحیت بوده که باتجربه پیشین اجرای پروژه ملی سپهتن، در این طرح نیز اعلام آمادگی نموده و یکی از شرکتها و مجریهای اصلی این طرح ملی است.
برای ثبتنام در سامانه سیپاد به چه مدارکی نیاز دارید؟
برای ثبتنام در سامانه سیپاد سوخت، داشتن پروانه فعالیت حملونقل الزامی است و باید به این نکته دقت نمود که ثبتنام تنها برای صاحب اصلی خودرو امکانپذیر بوده و در زمان ثبتنام، داشتن اطلاعات زیر ضروری بهحساب میآید:
- شماره پلاک خودرو، کد ملی مالک خودرو
- شماره تلفن همراه مالک خودرو
- شماره پیگیری پروانه فعالیت ناوگان
- نام و نام خانوادگی مالک خودرو
- استعلام آخرین وضعیت پروانه فعالی
- شماره کارت و شماره شبا کارتبانکی مالک خودرو
- تیپ و نوع خودرو
- رنگ خودرو
- شماره VIN
مراحل ثبتنام و خرید دستگاه سیپاد
خرید دستگاه سیپاد و فعالسازی آن جهت دریافت سهمیه سوخت گازوئیل، فرآیندی چندمرحلهای است که بهصورت خلاصه مراحل زیر را شامل میگردد:
- خرید دستگاه از شرکتهای تولیدکننده و مجری پروژه سیپاد جهت راحتی کاربران در روزهای تعطیل و ساعات غیر اداری امکان خرید اینترنتی و پرداخت مستقیم از سایت با کلیک بر روی لینک زیر امکانپذیر است
- ثبت اطلاعات خودرو و مالک خودرو در سایت سیپاد sipad و انتخاب نزدیکترین نمایندگی جهت نصب دستگاه
- متقاضی باید وارد سامانه سیپاد به آدرس اینترنتی https://sipaad.ir شود و بعد از ورود بر روی گزینه “درخواست نصب دستگاه سیپاد” کلیک کرده و 4 مرحله ثبت (ثبت اطلاعات کاربر- اطلاعات شماره شبا – انتخاب سیستم هوشمند – دریافت کد رهگیری) را تکمیل نماید.
- در انجام مراحل ثبتنام بعد از واردکردن اطلاعات مالک و خودرو نوبت به انتخاب نزدیکترین نمایندگی نصب سیپاد به مکان حضور خودرو است.
- پس از انتخاب مکان نصب و نصاب موردنظر، باید از شماره رهگیری ثبتنام، پرینت گرفته و در زمان نصب به نصاب تحویل نمود.
- نوبتدهی نصب توسط نصاب و مراجعه حضوری مالک خودرو به محل استقرار نصاب جهت نصب سیپاد
بعد از گرفتن تأیید نصب از واحد پشتیبانی رادشید، نصاب یا نماینده میبایست نسبت به نصب دستگاه ردیاب بر روی خودرو موردنظر اقدام نموده و پس از نصب نیز، از ردیاب نصبشده بر خودرو عکس گرفته و نسبت به ثبت عکس در سامانه اقدام نماید.
** عکس گرفتهشده باید بهگونهای باشد که ردیاب نصبشده، شماره پلاک خودرو، رنگ خودرو و ظاهر خودرو کاملاً در آن مشخص باشد.
- نصب سی پاد بر روی خودرو و ثبت عکس از محل نصب و بارگذاری آن توسط نصاب در سایت سیپاد و ثبت تائید نهایی (اتمام مراحل)
در مرحله آخر که مرحله تکمیل نهایی نصب است نماینده یا نصاب وارد اکانت کاربری خود در سامانه سیپاد شده و در قسمت لیست درخواستهای ناوگان بعد از انتخاب اسم مشتری، اطلاعات خودرو، شمارهسریال نصب، سند واریز مشتری و عکسهای گرفتهشده را در سامانه بارگذاری مینماید.
پس از انجام کامل این مراحل کد رهگیری نهایی که شامل اطلاعات خودرو و مالک است به نماینده نشان داده خواهد شد که در این مرحله نماینده و یا نصاب موظف است از اطلاعات نمایش داده پرینت گرفته و پس از امضا آن را در اختیار مالک خودرو قرار دهد.
12 الزام و ابلاغ برای استفاده از سیپاد
- در صورت غیرفعال شدن پروانه فعالیت یا عدم اخذ بار برگ، امکان تخصیص سوخت به خودرو مدنظر وجود نخواهد داشت.
- در صورت بروز هرگونه حادثه برای دستگاه، مالک خودرو موظف است در اسرع وقت به نمایندگی پشتیبان دستگاه خود مراجعه کرده و نسبت به تعمیر دستگاه اقدام نماید زیرا در غیر این صورت مسئولیت کلیه عواقب احتمالی بر عهده مالک خودرو خواهد بود.
- هرگونه دستکاری سختافزاری یا نرمافزاری دستگاه سیپاد تخلف بوده شامل جرایمی نظیر غیرفعال شدن دائم یا موقت پروانه فعالیت، کاهش سهمیه سوخت و پرداخت جرایم نقدی برای فعال شدن مجدد دستگاه است.
- در زمان تعمیر دستگاه در صورت آسیب دیدن امکان تخصیص سوخت بر اساس دستگاه سیپاد وجود نداشته و تنها بر اساس بار برگهای اخذشده محاسبه میگردد.
- مالک خودرو علاوه بر نصب و استفاده از دستگاه سیپاد ملزم به دریافت بار برگ نیز هست.
- مالک خودرو ملزم است در دورههای زمانی تعیینشده برای انجام بازبینی و بهروزرسانی دستگاه به نمایندگی شرکت نصاب مراجعه و هزینههای لازم را به ایشان پرداخت نماید، در غیر این صورت مسئولیت کلیه عواقب احتمالی بر عهده مالک خودرو است.
- مالک خودرو بههیچعنوان اجازه باز کردن دستگاه سیپاد از روی خودرو خود را ندارد و در صورت انجام و تشخیص باز شدن دستگاه از روی خودرو کلیه جرایم و هزینههای نصب مجدد بر عهده مالک خودرو است.
- مسئولیت اصلی دستگاه سیپاد نصبشده بر عهده مالک اصلی خودرو بوده و لذا مسئولیت نظارت بر عملکرد و رفتار رانندگان خودرو نیز بر عهده مالک اصلی است.
- کارت سوخت خودرو تنها متعلق به مالک خودرو بوده و صرفاً برای سوختگیری همان خودرو باید مورداستفاده قرار گیرد.
- مالک خودرو ملزم به رعایت 100 درصدی ابلاغات اعلامشده در ارتباط با طرح سیپاد است و احراز هرگونه تخلفات ابلاغی جرایمی اعم از غیرفعال شدن دائم یا موقت پروانه فعالیت، کاهش سهمیه سوخت و پرداخت جرایم نقدی را به همراه خواهد داشت.
- کلیه هزینههای مرتبط برای استفاده از دستگاه سیپاد اعم از شارژ سیمکارت و آبونمان نرمافزار بر عهده مالک است.
- در صورت فروش خودرو دارای دستگاه سیپاد، مالک آن موظف است ظرف مدت 7 روز پروانه فعالیت را ابطال نموده و به مالک جدید ابلاغ نماید ظرف 14 روز برای دریافت پروانه فعالیت اقدام نماید زیرا در غیر این صورت با عواقبی مانند کاهش سهمیه سوخت مواجهه خواهد شد.
سوالات متداول درباره دستگاه سیپاد
برای نصب دستگاه سیپاد به کجا باید مراجعه نمود؟
با توجه به هماهنگیهای صورت گرفته توسط مجریان طرح در سراسر کشور و سامانه سیپاد، زیرساختهای لازم برای اجرای این طرح انجام گردیده و هریک از شرکتهای مجری طرح ملی سیپاد نمایندگان خود را برای انجام طرح سیپاد در سامانه ثبتنام نمودهاند.
با توجه به آنچه گفته شد برای نصب دستگاه سیپاد کافی است به سایت sipaad.ir مراجعه نموده و از میان نمایندگیهای موجود، نزدیکترین نمایندگی را انتخاب نمایید.
در صورت داشتن دستگاه GPS بر روی خودرو آیا نیازی به نصب دوباره این دستگاه هست؟
دستگاههایی که از قبل بر روی ناوگان سطح شهرهای کشور نصب هستند مورد تائید نبوده و بر اساس پیمایش آن ناوگان سوختی تخصیص داده نخواهد شد.
درصورتیکه دستگاه سیپاد خراب شود چهکاری باید انجام داد؟
درصورتیکه دستگاه دچار اختلال شود باید به نزدیکترین نمایندگی آن شرکت مراجعه نمایید و بههیچ عنوان برای تعمیر دستگاه به تعمیرگاه دیگری مراجعه ننمایید.
قیمت دستگاه سیپاد:
قیمت دستگاه سیپاد در حال حاضر 5.400.000 تومان است.
قیمت ذکرشده شامل هزینه سختافزار فیزیکی دستگاه، هزینه نصب در مکان استقرار نماینده و یا نصاب، 3 سال گارانتی و سیمکارت درون دستگاه است.
لازم به ذکر است در صورت تمایل به نصب در مکان دیگری، بنا بر توافق نصاب و خریدار، مبلغی بابت حضور نماینده در محل نصب موردنظر خریدار بهعنوان ایابوذهاب دریافت میشود.
سلام دوست عزیز برای اطلاع از آدرس و شماره تماس نمایندگیهای مجاز نصب دستگاه سیپاد رادشید به سایت سیپاد مراجعه بفرمایید.
خواهشمندم جواب منو بدید ممنونم
سلام من کامیونت هیوندا دارم اما بهتازگی تانکر آب گذاشتم روش تغییر وضعیت نکردم آیا می شه سیپاد روش نصب کردم
سلام دوست عزیز متأسفانه من نمی تونم پاسخی به این سؤال شما داشته باشم. لطفاً سؤال خود را بهصورت تلفنی از کارشناسان سایت سیپاد بپرسید حتماً پاسخ مناسب رو دریافت میکنید.
سلام در حال حاضر فعلاً برای خودروهای گازوئیل سوز درونشهری هست.
ازکجا بفهمیم سیپاد پیماش انجام میدهد یا نه ممنون
سلام
دوست عزیز دستگاه سیپاد دارای چند چراغ است که روشن بودن آن بیانگر عملکرد درست دستگاه و ثبت پیمایش است.
در صورت خاموش شدن چراغها کافی است با شرکت تماس گرفته تا همکاران واحد پشتیبانی سلامت دستگاه شما را چک نمایند.
سلام از سال ۹۰ که ماشین خریدم دارم هر چند سال یه نمونه از این دستگاهها میخرم این جریانش چیه هر موقع شماها عشقتون میکشه قانون میزارید بس دیگه یه خورده خجالت بکشید …حالا اون دستگاههای دیگر را چکار کنم
سلام
دوست عزیز در پاسخ به سؤال و انتقاد شما باید عرض کنم خدمتتان که ما فقط تولیدکننده دستگاه هستیم و طبق سفارشی که به ما اعلام می شه دستگاه تولید میکنیم و شما جسارتا باید اعتراضتان رو از مراجع اصلی پیگیری نمایید.
البته اینرو هم خدمتتان عرض کنم که دستگاه سیپاد از سال 99 تولید و به بازار عرضهشده و صرفاً برای تخصیص سوخت هست.
سلام این دستگاه برای ماشینهای باری برونشهری هم هست یا فقط ماشینهای داخل شهری
چون ما باریها همیشه بارنامه داریم و چندین ساله که طبق مسافت طی شده بارنامه محاسبهشده و سوخت گرفتیم
سلام دوست عزیز فعلاً چیزی که به ما اعلامشده این هست که سیپاد برای خودروهای گازوئیل سوز درونشهری باید استفاده بشه و در مورد خودروهای برونشهری هنوز دستورالعملی اعلامنشده.
برای اطلاع دقیق شما میتونید مستقیم سؤالات خودتان رو از کارشناسان سازمان سیپاد از طریق تماس با شماره زیر و داخلی 3 مطرح و پاسخ دریافت نمایید.
02175492000
سلام ببخشید من دستگاه سیپاد رو خریداری کردم الآن به مینیبوس وصل کردم پیام میآید میگه دستگاه شما در سامانه ثبتنشده با نمایندگی نصب تماس بگیرید بهش زنگ زدیم میگه مشکلی ندارد پس چرا پیام میآید توضیح بدی ممنون
سلام دوست عزیز اگر تماس گرفتید با شرکت و همکاران چک کردند که دستگاه شما مشکلی ندارد خیالتان راحت باشد که مشکلی نیست.
متأسفانه این پیامک رو سازمان سیپاد برای همه کاربران سیپاد ارسال کرده چه دستگاهشان مشکل پیداکرده و چه دستگاه سالم بوده است.
سلام اگر میشد دستگاه جوری نصب کرد که پیدا کردنش برای دزد آسان نبود حرف نداشت
سلام
دوست عزیز این دستگاه برای تخصیص سوخت هست و دستگاهی نیست که مناسب کاربری دیگری باشد
سلام
ماشین من دستگاه سیپاد از خود کارخانه روش نصب بوده برای فعال کردنش چهکاری باید انجام بدم؟
سلام
دوست عزیز چنین امکانی وجود ندارد که دستگاه سیپاد روی خودرویی از کارخانه نصب باشد.
دستگاهی که روی خودرو شما نصب هست احتمالاً دستگاه سپهتن هست و ارتباطی با دستگاه سیپاد ندارد.
جهت اطلاع دقیقتر لطفاً با شماره ۰۳۱۳۲۳۶۲۸۹۴ واحد پشتیبانی تماس بگیرید.
سلام ما کمپرس داریم هم شهری کار میکنیم هم برونشهری سیپاد بخریم مشکلی ندارد و آیا باز بار برگ هم نیاز هست؟
سلام وقتتان به خیر
اگر شما هم جزء آن دسته از مالکان خودروهای گازوئیل سوز درونشهری هستید که باوجود ثبت بار برگ روزانه و حقیقی همچنان با کمبود سوخت گازوئیل مواجهه هستید دستگاه سیپاد، دستگاهی است که با نصب آن بر روی خودرو خود میتوانید سهمیه سوختی متناسب با پیمایش (مسافت پیموده شده) و کارکرد خودرو دیزلی خود دریافت نمایید و دیگر نگران کمبود سوخت نباشید.
در مورداستفاده از بار برگ هم خدمتتان باید عرض کنم با شروع پروژه سیپاد و نصب دستگاه سیپاد، بسیاری از مالکان خودروها با فرض اینکه دیگر با نصب سیپاد مشکل سوختشان رفع میشود، از ثبت بار برگ روزانه و حقیقی دست کشیدند.
همین مورد باعث شد که در زمان دریافت سهمیه سوخت، از میزان سهمیه سوخت گازوئیل دریافتی ناراضی شوند و آن را بهپای بیتأثیر بودن نصب دستگاه سیپاد بدانند، حالآنکه علت اصلی کمبود سوخت واریزی، ثبت نکردن بار برگ حقیقی و روزانه در کنار سیپاد است.
سلام این دولت باید یک فکر درست حسابی کنه که نه رانندگان عزیز دچار مشکل شوند هم از این بلاتکلیفی صف سوخت در بیار این دستگاه قادر به حل مشکل نیست یک این دستگاه خیلی راحت کسی که قاچاق سوخت انجام می ده باز می کنه میزان روی یک ماشینی که خیلی تردد داره همین هم یک بازار سیاه برای خود باز می کنه یک ماشین میآید ده تا بیست جمع می کنه یک پولی سر ماه میگیرد حالا نگاه کنید اینجا ایران است نه برگ چقدر
سلام دوست عزیز
من فقط پاسخ به بخشی از صحبت شما رو می دم و آنهم این هست که فرمودید “دستگاه رو خیلی راحت میتوان باز کرد و روی یک خودرو پرتردد ببندند” که کاملاً نادرست هست.
دستگاه سیپاد، دستگاهی است که در مکان مشخصی و جلوی دید نصب می شه و بهمحض تغییر موقعیت و مکان دستگاه، سازمان سیپاد و راهداری از این امر مطلع میشوند و در صورت رخداد چنین وضعیتی مالک خودرو جریمهشده و سهمیه سوخت خود را از دست میدهد.
سلام ما که جرثقیل هستیم هم پیمایش داریم و هم در جا که گاهی ۱۲ ساعت در جا کار میکنیم این چگونه حساب می شه … چون پیمایشی نداریم …
سلام
بر اساس بار برگ و اینکه دستگاه سیپاد پیمایش و کارکرد رو محاسبه می کنه
سلام ماشینهای برون شهری واجبتر نیست تا درون شهری. ماشینهای درون شهری بعضی جایگاهها داری کارت سوخت اضطراری هستند فقط صبحگاه گازوئیل میدهند میتوانند گازوئیل بزنن ولی ماشین برون شهری دستش از همه چیز کوتاه است.
سلام
دوست عزیز هنوز برنامهای برای ناوگانهای برونشهری اعلامنشده ولی این به این معنا نیست که در آینده طرح مشابهی برای خودروهای برونشهری وجود نداشته باشد
اتفاقاً با توجه به استقبال و نتیجه خوب پروژه سیپاد، احتمالش زیاد هست که طرحی برای ناوگان برونشهری هم اجرا شود (اما این فقط حدس هست)
سلام من ماشینم کار می کنه سوخت بهم ندادن الآن دهروزه ماشینم خوابیده بدون گازوئیل تا یکم هم ندارم نمی دونم چهکار کنم با این مقدار گازوئیل که می دن به هیچ جا نمیرسد.
سلام آیا میشه بعد از نصب جیپیاس سیپاد را باز کنیم روی خودروهای سواری ببندیم تا کارکرد بیشتر نشان بده؟
سلام. دوست عزیز چنین امکانی وجود ندارد و همانطور که در توضیحات فوق هم ذکرشده طبق قوانین این عمل جرم بوده و صاحب خودرو جریمه میگردد
آیا سیپاد هم مثل سرعتنگار سرطانزا است و دوباره با خریدن و پرداخت هزینه از دور خارج میشود.
آیا سیپاد هم مثل سرعتنگار سرطانزا است و دوباره با خریدن و پرداخت هزینه از دور خارج میشود هرچند سال یکبار ما شاهد اینجور دستگاهها هستیم.
دوست عزیز این طرح بهتازگی در مرحله اجرا قرارگرفته و در مورد سؤالی که شما فرمودید متأسفانه پاسخ قطعی نمیتوانم خدمتتان بگم چون ما فقط یکی از مجریان این طرح هستیم و تصمیمگیری در این زمینه از حیطه وظایف ما خارج است.
سلام برای خرید و نصب سیپاد بروی ناوگان حمل و نقل شهری به چه صورت باید اقدام کنم ساکن تهران هستم.
سلام
دوست عزیز جهت ثبتنام سیپاد با این شماره تماس بگیرید همکارم راهنماییتان میکنند
کارشناس پشتیبانی: آقای سمالی
۰۳۱۹۵۰۱۶۱۵۱ – ۰۳۱۳۲۳۶۳۰۷۸ – ۰۹۰۱۸۰۲۸۰۵۹
من تاکسیدارم و برای تأمین مصرف سوخت همیشه مشکلدارم.
این پروژه برای تاکسیها هم هست؟
می شه برای تخصیص سوخت برای تاکسیها هم باشد؟
دوست عزیز تا جایی که اطلاع داریم در حال حاضر این طرح صرفاً برای تخصیص سوخت به ناوگان دیزل بر مبنای پیمایش هست و هنوز تصمیمی بر اجرای طرحی برای خودروهایی با سوخت بنزین در دست اجرا نیست.
یعنی الآن ما که پیمانکار شهرداری هستیم باید دوباره ردیاب ببندیم؟
ما الآن ردیاب رادشید روداریم یعنی دوباره باید هزینه کنیم؟
بله ردیاب سیپاد با سایر ردیابها متفاوت بوده و در صورت تائید شدن نیاز به نصب، باید از ردیاب سیپاد استفاده نمایید.
آیا نصب سیپاد اجباری هست
سلام
دوست عزیز، نمیشه بهطور صد درصد اعلام کرد که نصب سیپاد در کل کشور الزام هست، اما تا جایی که ما اطلاع داریم در برخی استانها از سال گذشته الزام بوده
آیا سیپاد همون مخفف سپهتن میشه؟
سلام
خیر دوست عزیز سیپاد و سپهتن دو عبارت مخفف شده متفاوت از دو پروژه ملی هستند.
سیپاد درواقع: سامانه یکپارچه پایش عملکرد ناوگان حملونقل درونشهری
و سپهتن مخفف سامانه پایش هوشمند تردد ناوگان بوده و پروژهای ملی جهت پیشگیری از تصادفات جادهای، حفظ سلامت و جان هموطنان عزیزمان است.
جهت کسب اطلاع در مورد پروژه سپهتن بر روی عبارت ” پروژه سپهتن” کلیک نمایید.
خیلی خوبه اگر این اتفاق بیفتد چون واقعاً مشکلی که شرکتهای پیمانی و همچنین خود شهرداریها با خودروها و رانندهها دارن مشکل محاسبه مصرف سوخته که اگر یه مرجع بالاتر این مورد رو برآورد کنه دیگه فکر نکنم مشکلی توی این زمینه داشته باشند.