محصول ایرانی
محصولی بر پایه دانش بومی و تولید دانشمندان ایرانی
ردیاب سپهتن ،ردیابی سازمانی است که بنا بر نیاز موجود در ناوگان حملونقل جاده ای تحت عنوان پروژه ای با همین نام طراحی و تولید گردیده است. در واقع هدف از طراحی این ردیاب نظارت بر ناوگان حملونقل جاده ای و عملکرد رانندگان، بهویژه رانندگان اتوبوس های برونشهری و جاده ای بوده تا با اطلاع از وضعیت لحظهای نظیر موقعیت مکانی، سرعت های مجاز و غیرمجاز، اطلاع از کافی بودن زمان استراحت رانندگان، اطلاع از مدت زمان رانندگی ممتد و زمان استراحت رانندگان و تشخیص دستکاری و تخلف خودرو ها و بسیاری فاکتور های مشابه از میزان تصادف جاده ای کاسته شود.
در واقع پروژه سپهتن، پروژه ای ملی جهت پیشگیری از تصادفات جاده ای و حفظ سلامت و جان هموطنان عزیزمان می باشد.
سپهتن در حقيقت معناي خاصي ندارد اين كلمه در واقع از حروف اول ” سامانه پايش هوشمند تردد ناوگان ” استخراج شده است. سامانهای كه بهمنظور نظارت و كنترل بهينه تر ناوگان حملونقل عمومي جاده اي طراحي و ايجاد شده است.
سامانه سپهتن، سامانه پایش و نظارت هوشمند تردد ناوگان حملونقل جاده ای است دستگاهي که درون خودرو نصب می شود و از طریق سیم کارت GFM, GPRS به طور مداوم اطلاعات تعریف شده داخل ماشين را به مراكز پليس راهور ارسال میکند اطلاعاتي نظير سرعت؛ مشخصات گواهينامه راننده؛ ساعت كاركرد و غيره.
اين سيستم قادر است از طريق شبكه ارتباطي DSRC به محض نزدیک شدن اتوبوس هاي مسافربری بینشهری به پاسگاه ها نسبت به تخلیه اطلاعات اقدام کرده و عملکرد وسیله نقلیه را موردبررسی و ارزيابي دقيق قرار دهد؛ سامانه مرکزی مذکور با سیستم صورت وضعیت و سایر سامانه های موردنیاز تبادل داده می کند. ارتقاء بهره وری حملونقل عمومی کشور در راستای اقتصاد مقاومتی و همچنین افزایش ایمنی و ارتقاء سطح کنترل و پایش لحظهای عملکرد ناوگان، از اهداف اصلی استفاده از طرح سپهتن است.
به هر حال آنچه بر لزوم طراحي و بهرهگیری از اين سيستم هوشمند تأکید دارد؛ بعد نظارتي آن و ساماندهي اصولي ترددهای بینشهری مي باشد؛ قطعاً براي دستيابي به مديريت يكپارچه و كلان در بخش حملونقل جاده اي وجود اين سيستم از ضروريات است.
ردیاب سپهتن میتواند با تشخيص كاركردهاي واقعي رانندگان تلاشگر و زحمتكش بستري براي شناسايي اين عزيزان فراهم آورد؛ اين سيستم میتواند با كنترل سرعت ترددهای بینشهری؛ خطرات ناشي از تصادفات و سوانح را به شكل گستردهای كاهش داده و نهایتاً سلامتي و ايمني خود رانندگان را تضمين نمايد.
اين سيستم حتي قادر است در خصوص مواردي نظير نداشتن بيمه؛ معاينه فني و همچنين جلوگيري از قاچاق سوخت هم كمك شاياني به مجريان قانون كند؛ سپهتن در حقيقت ابزاري است كه كنترل و نظارت پليس راهور را دو چندان مینماید و تلاش آنان را در برقراری امنيت؛ آسايش و ايمني جادههای كشور تسهيل میکند.
البته بر كسی پوشيده نيست كه انجام اين قبيل پروژههای عظيم و ملي ممكن است در بدو امر مشكلات جزئي را هم براي تعداد محدود از راننده به وجود آورد كه آن هم به تدريج قابل رفع است. رانندگان حرفهای بايد به اين نكته واقف باشند كه نهایتاً سود اصلي طرحهایی اینچنینی كه در بستر فنآوری اطلاعات و ارتباطات رقم میخورد میتواند؛ نهایتاً به نفع خود آنان تمام شود.
آخرین دیدگاه ها