- ۱۵۰۷
- 0
- ۷ دقیقه
سامانه utcms چیست و چه کاربردی دارد؟
سامانه مدیریت مرکزی حمل و نقل درون شهری و حومهای، سامانه جامعی است که با هدف دسترسی آسان رانندگان و مالکان ناوگان به سامانه ثبت نام، ساماندهی و تخصیص سوخت ناوگان حمل و نقل درون شهری ایجاد شده است.
این سامانه با ارائه خدمات متفاوت، هرآنچه که شرکتها، رانندگان و مالکین ناوگان حمل و نقل بار و مسافر درون شهری برای اقدام به ثبت نام نیاز دارند را در یک مجموعه برای آنها گردآوری کرده است.
خدمات سامانه utcms در چند دستهبندی کلی قرار میگیرند:
- درخواست صدور پروانه: پروانه فعالیت ناوگان، پروانه اشتغال رانندگان، پروانه بهرهبرداری شرکتها
- خدمات: تعیین ارتباط راننده و خودرو، بیمه تامین اجتماعی رانندگان، تعیین محدوده سوختگیری ناوگان مسافری، نوسازی ناوگان
- تخصیص سوخت: تخصیص سوخت گازوئیل، درخواست دوگانهسوز کردن خودرو، تخصیص سوخت به ناوگان سازمان هلال احمر، تخصیص سوخت به ناوگان شرکت پست، تخصیص سوخت به ناوگان حمل بتن، تخصیص سوخت به ماشینآلات عمرانی، تخصیص سوخت به تانکرهای حمل فرآوردههای نفتی، تخصیص سوخت بنزین به وانتبارها.
چگونه میتوان در سامانه utcms ثبت نام کرد؟
رانندگان و مالکان ناوگان حمل و نقل شهری و حومهای جهت اخذ پروانه، مجوز و ثبت نام در طرح تخصیص سوخت میبایست با مراجعه به سامانه utcms به آدرس https://www.utcms.ir/ پس از انتخاب فرایند موردنظر نسبت به ثبت درخواست و تکمیل فرایند ثبت نام اقدام نمایند.
بنابر تنوع در ارائه خدمات هر درخواست، ملزومات و مدارک مخصوص به خود را نیاز دارد.
کاربران سامانه جامع حمل و نقل درون شهری چه کسانی هستند؟
رانندگان، صاحبان ناوگانهای حمل و نقل بار یا مسافر درون شهری و متقاضیان تاسیس کارخانه و خطوط تولیدی انواع محصولات همگی میتوانند جهت دریافت خدمات مربوط به حوزه فعالیت خود در این سایت ثبت نام نمایند.
خدمات وبسایت utcms در خصوص صدور پروانه فعالیت ناوگان
پروانه فعالیت ناوگان به منظور ساماندهی و تخصیص سوخت به ناوگان حمل و نقل درون شهری صادر میشود. دارندگان ناوگان درون شهری موظفاند برای دریافت این مجوز ابتدا از طریق “سامانه یو تی سی ام” نسبت به ثبت نام اقدام نمایند. پس از تکمیل فرایند کد پیگیری برای متقاضی صادر میشود. متقاضی میبایست پس از تکمیل مدارک مورد نیاز به همراه کد پیگیری به یکی از شهرداریهای کشور مراجعه نماید.
پس از اتمام مراحل بررسی، در صورت درست بودن اطلاعات وى و تطابق با اصل مدارک پروانه فعالیت ناوگان صادر میشود.
لازم به ذکر است این پروانه در کل کشور معتبر بوده و نیازی به دریافت مجدد مجوز از سایر شهرداریها نیست.
برای اخذ پروانه فعالیت چه مدارکی لازم است؟
- عکس پرسنلی مالک ناوگان (اجباری)
- تصویر پشت و روی کارت وسیله نقلیه
- بیمه نامه شخص ثالث
- کارت معاینه فنی وسیله نقلیه (بارگذاری تصویر کارت معاینه فنی وسیله نقلیه برای ناوگان با سن کمتر از ۵ سال اختیاری است.)
- تعهدنامه نصب تجهیزات هوشمند (مخصوص ناوگان با سوخت گازوییل)
- تعهدنامه حسن انجام کار
- تعهد نامه محضری برای دریافت سهمیه سوخت بنزینی وانتبارها
ﻣﺮاﺣﻞ ﺗﻤﺪﯾﺪ پروانه فعالیت به چه صورت است؟
متقاضی میتواند از ۳ ماه قبل از تاریخ انقضا پروانه درخواست خود را مبنی برتمدید پروانه ثبت نماید. در هنگام ثبت در خواست تمدید پروانه، تمامی اطلاعات به غیر از شماره پلاک خودرو قابل ویرایش است و درصورتی که مدارک فرد از قبیل بیمه نامه شخص ثالث، معاینه فنی خودرو و… تغییر کرده باشد، لازم است اطلاعات خود را به روز رسانی نماید.
در انتهای ثبت درخواست تمدید پروانه، سامانه به وی شماره پیگری میدهد و سپس میتواند با در دست داشتن شماره پیگیری و مدارک مربوطه جهت تمدید پروانه به شهرداری محل ثبت نام مراجعه نماید.
خدمات سامانه مدیریت حمل و نقل درون شهری در خصوص صدور پروانه اشتغال رانندگان
پروانه اشتغال رانندگان مجوزی است که در جهت اجازهی فعالیت در حوزه حمل و نقل برای رانندگان صادر میشود. کلیه افرادی که قصد فعالیت در حوزه حمل و نقل بار و مسافر را دارند، ملزم به دریافت این مجوز میباشند. این پروانه که از سوی شهرداری صادر میشود، برای مدت مشخصی اعتبار دارد. متقاضیان واجد شرایط با تکمیل و ارائه مدارک لازم میتوانند نسبت به دریافت پروانه اشتغال رانندگان اقدام نمایند.
لازم به ذکر است اخذ پروانه اشتغال برای رانندگان منوط به پرداخت هزینه است، این هزینه با توجه به نوع کاربری ناوگان متفاوت است. برای ناوگان مسافربری بسته به ظرفیت آن پرداخت هزینهای به مبلغ ۲۵۰.۰۰۰ ریال تا ۱.۵۰۰.۰۰۰ ریال (در سال ۱۴۰۳) را شامل میشود و برای ناوگان باری از هزینه حدود ۵۰۰ هزار ریال تا ۱۰۰۰۰۰۰ هزار ریال (در سال ۱۴۰۳) در نظر گرفته میشود.
مدارک لازم جهت ثبت نام پروانه اشتغال رانندگان
- ثبت نام در سامانه UTCMS
- اتمام دوره نظام وظیفه و ارائه کارت پایان خدمت
- ارائه گواهی عدم سو پیشینه
- ارائه گواهی عدم اعتیاد به مواد مخدر
- ارائه گواهینامه برای وسیله نقلیه موردنظر
- ارائه گواهی پایان دوره ابتدایی
- داشتن تابعیت جمهوری اسلامی الزامی است( درصورتیکه اتباع خارجی هستید داشتن مجوز کار الزامی است)
تعیین ارتباط بین راننده و خودرو
رانندگان و مالکان محترم خودرو که در حوزه حمل و نقل درون شهری فعالیت دارند و از سامانه پروانه اشتغال دریافت کردهاند، میتوانند با مراجعه به این بخش اقدام به درخواست ارتباط بین راننده و خودرو نمایند. لازم به ذکر است که تعیین ارتباط بین خودرو و راننده به منظور ثبت بارنامه شهری با باربرگ حقیقی الزامی است.
لازم به ذکر است، تا زمانی که راننده معرفی شده درخواست تعیین ارتباط را از بخش تعیین خودرو در پروانه اشتغال تأیید نکرده باشند، ارتباط بین خودرو و راننده، مورد تأیید نیست و امکان ثبت بارنامه شهری(باربرگ) برای آن راننده ممکن نخواهد بود.
خدمات سامانه جامع UTCMS در خصوص صدور پروانه بهرهبرداری شرکتها
متقاضیان تأسیس کارخانه و احداث خطوط تولیدی انواع محصولات ملزم به دریافت پروانه بهرهبرداری شرکتها هستند. این مجوز بهمنظور اطمینان از فعالیت اصولی واحدهای تولیدی و امکان نظارت بر آنها صادر میشود. لازم به ذکر است مجوز بهرهبرداری شرکتها که از سوی وزارت صنعت و معدن و تجارت صادر میشود تسهیلاتی را برای واحد تولیدی مربوطه به همراه دارد.
مدارک لازم جهت اخذ پروانه بهرهبرداری
- کارت ملی مدیرعامل شرکت تجاری(تصویر کپی)
- ارائه تصویر مدارک مربوط به اشخاص حقوقی در شرکت
- ارائه تصویر کپی تغییرات شرکت (درصورتیکه وجود)
- مدارک مربوط به اجارهنامه محل کارخانه
- ارائه اطلاعات مربوط به نیروی انسانی مشغول به کار
- ارائه رسید خرید تجهیزات و ماشینآلات و خرید امتیاز آب و برق
خدمات سامانه utcms در زمینه تخصیص سوخت گازوئیل
مالکان و رانندگان ناوگان حمل و نقل درون شهری گازوئیل سوز، به منظور شرکت در این طرح و دریافت سوخت وسیله نقلیه خود میبایست با مراجعه به سایت UTCMS به صورت غیرحضوری ثبت نام نمایند و پس از تکمیل فرایند ثبت نام اینترنتی دریافت کد رهگیری، با تکمیل مدارک مربوطه به یکی از شهرداریهای سطح کشور مراجعه نمایند.
لازم به ذکر است تنها ناوگانهای دارای پروانه فعالیت مشمول به تخصیص سوخت میشوند.
خدمات سامانه utcms در خصوص استعلام بیمه تامین اجتماعی رانندگان
رانندگان ناوگان حمل و نقل میتواند از طریق سامانه یو تی سی ام و انتخاب گزینه بیمه تامین اجتماعی رانندگان وارد صفحه مربوطه شوند و به فرایندهای استعلام وضعیت بیمه خود و درخواست استفاده از یارانه بیمه تامین اجتماعی دسترسی داشته باشند.
لازم به ذکر است فرآیند حذف و اضافه بیمه تامین اجتماعی توسط « اتحادیه سازمان های حمل و نقل همگانی کشور»و «اتحادیه تاکسیرانیهای شهری کشور»انجام می شود، این درگاه صرفا امکان مشاهده اقدامات این دو اتحادیه را برای شما فراهم می سازد.
خدمات سامانه utcms در خصوص درخواست دوگانه سوز کردن خودرو
متقاضیان «دوگانه سوز کردن خودرو» میتوانند از طریق سامانه utcms و انتخاب گزینه درخواست دوگانه سوز کردن خودرو نسبت به ثبت نام در این سامانه اقدام نمایند.
لازم به ذکر است برای دریافت گاز مایع باید اطلاعات شما توسط این سامانه برای سامانه سدف شرکت ملی پخش ارسال و تایید شده باشد. اگر شماره موبایلی که در ثبت نام اعلام کرده اید به نام خودتان نباشد یا مثلا کد پستی صحیح را در ثبت نام درج نکرده باشید اطلاعات ارسالی تایید نمی شود.