اهمیت هوشمند سازی معادن در ایران و جهان
  • ۱۴۷۷
  • 0
  • ا۸ دقیقه

اهمیت هوشمند سازی معادن

ایران از غنی‌ترین کشورهای جهان در حوزه معدن و صنایع معدنی، با در اختیار داشتن ۷% کل ذخایر معدنی جهان، جایگاه اول در خاورمیانه، جایگاه سوم در غرب آسیا و جزو ده کشور قدرتمند جهان در حوزه صنایع معدنی قرار دارد.

با وجود پیشرفت‌های چشمگیری که در چند دهه گذشته در این بخش حاصل‌شده است، همچنان متناسب با ظرفیت معادن، بهره‌برداری صورت نگرفته است و همین امر سبب شده است نگاه ویژه‌ای در این زمینه نیاز باشد.

از سوی دیگر حضور کم‌رنگ تکنولوژی و دانش روز در بخش معدن موجب شده است که شرکت‌های معدنی نسبت به آنچه که باید باشند عقب بمانند.

بیشترین چالش‌هایی که معادن با آن مواجه هستند:

  1. عدم دسترسی به نیروی کار متخصص
  2. عدم هماهنگی و هم‌راستایی با پیشرفت تکنولوژی
  3. مشکلات مدیریتی با توجه به ساختار سنتی

در حال حاضر در سراسر جهان تکنولوژی‌های‌ روز دنیا و انواع فناوری‌ها برای کشف معادن و بهره‌برداری آن‌ها به کار گرفته‌شده و این امر آن‌قدر فزونی داشته است که تا مرز جایگزینی به جای نیروی انسانی، ماشین و ابزارآلات قدیمی نیز پیش رفته است.

سیستم مدیریت هوشمند معدن چیست؟

سؤال بنیادینی که امروزه همه تصمیم گیران حوزه معدن را به خود مشغول کرده این است که تأثیر فناوری‌های جدید بر عملیات معدن چیست؟ پاسخ به این سؤال تأثیر مستقیمی بر جهت‌گیری‌ها و مشخص کردن سمت و سوی بخش‌های بسیاری در آینده معدنکاری کشور دارد.

با توجه به موارد مذکور ضروری است که به دنبال استراتژی بلندمدتی باشیم که ما را به سمت افزایش بازدهی و کارایی عملیاتی و کاهش هزینه‌ها سوق دهد.

صنعت معدن ایران نیازمند فراهم شدن بستری مناسب برای پاسخ به نیازهای زیرساختی خود است. در همین راستا با روی کار آمدن افراد متخصص و مهندسین معدن اقداماتی برای هوشمند سازی معدن‌ها صورت گرفته است.

یکی از راهکارهای ارائه‌شده در این زمینه “سیستم مدیریت هوشمند معدن” است که گامی بزرگ در جهت تسهیل مدیریت معادن، بیشینه‌سازی تولید در معادن، کنترل عملکرد و کاهش هزینه‌های عملیاتی بشمار می‌رود.

سیستم مدیریت هوشمند معدن چیست؟

اهمیت استفاده از سیستم مدیریت هوشمند معدن چیست؟

هوشمند سازی معدن در ابتدا به دلیل پرهزینه و ساختارشکننده بودن آن در مقایسه با معدن کاری سنتی از جانب صاحبین معدن مورد مخالفت قرار گرفت، اما رفته‌رفته با نمایان شدن پیشرفت‌های بدست آمده در این مسیر و تأثیر مثبت آن بر روند عملکرد معادن و مشاهده بازگشت چند برابری هزینه‌های انجام‌شده، تمامی صاحبین معدن با رضایت کامل نسبت به عملی کردن آن اقدام کردند.

بخش عمده‌ای از هزینه‌های تولیدی یک معدن صرف عملیات بارگیری و حمل می‌شود، به همین جهت بهینه‌سازی این فرایند پیچیده می‌تواند به مقدار قابل‌توجهی در زمان و هزینه صرفه‌جویی کند.

از سوی دیگر نظارت بر روند استخراج، کنترل مسیر کامیون‌ها، کنترل عملکرد نیروی انسانی و پیگیری روند عملیات بسیار سخت، پرهزینه و زمان‌بر است. در چنین شرایطی استفاده از قابلیت‌های سیستم مدیریت ناوگان این فرایند را تا حد قابل قبولی تسهیل می‌بخشد.

به‌طورکلی استفاده از سیستم مدیریت هوشمند معادن، پیش‌بینی شرایط بحرانی را برای مدیران عملیات ممکن می‌سازد، از آسیب به تجهیزات گران‌قیمت جلوگیری می‌کند و هزینه‌های سنگین عملیاتی را به‌طور چشمگیری کاهش می‌دهد. علاوه بر این استفاده از چنین سیستمی این امکان را برای مدیران پدید می‌آورد که به‌جای زمان گذاشتن برای جمع‌آوری دیتاها به روش سنتی، زمان خود را صرف تحلیل و تجزیه داده و بهره‌وری بیشتر عملیات نمایند.

سیستم مدیریت هوشمند معادن

سیستم مدیریت هوشمند معادن چه تأثیری بر میزان بهره‌وری معادن دارد؟

به کمک سیستم مدیریت هوشمند معدن می‌توان مسائل مرتبط به ایمنی عملیات که به‌نوعی مانعی برای پیشبرد عملیات محسوب می‌شوند را مدیریت کرد.

به‌طورکلی این ابزار به موجب استفاده از فناوری اتوماسیون در پیگیری عملیات معدنی و تصمیم‌گیری، گزارش‌گیری و تحلیل‌های مبتنی بر داده‌ها باعث بهینه‌سازی عملیات معدنکاری، افزایش سرعت عملیات، ارتقا کیفیت کار نیروی انسانی و کاهش هزینه‌های عملیاتی می‌شود.

براین اساس هوشمند سازی معدن و به‌کارگیری سامانه مدیریت هوشمند معدن اقدامی سازنده در راستای تحقق توسعه پایدار بخش معدن بشمار می‌رود.

مزایای استفاده از سیستم مدیریت هوشمند معادن و ماشین‌آلات معادن

مهم‌ترین مزیت به‌کارگیری سیستم مدیریت ناوگان ایجاد زیرساخت مناسب برای کسب اطلاعات دقیق و آگاهی از جزئیات عملیات معدن محسوب می‌شود.

این اطلاعات شامل شناسایی دقیق بخش‌های قابل توسعه، امکان افزایش پتانسیل تولید، مشکلات عملیاتی و تأثیر آن‌ها بر سایر بخش‌های عملیاتی می‌شود. مدیران و تصمیم‌گیرندگان با شناخت، بررسی و تحلیل این اطلاعات می‌توانند راهکارهای کاربردی جهت بهینه‌سازی عملیات، کاهش هزینه‌های عملیاتی و صرف جویی در میزان انرژِی و سوخت مصرفی ارائه دهند.

از مزایای استفاده از سیستم مدیریت هوشمند معدن و ماشین‌آلات معادن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دریافت گزارش‌های دقیق و لحظه‌ای از عملیات معدن
  • سهولت انجام عملیات و تحقق اهداف تولید از طریق مدیریت هوشمند
  • مدیریت و نظارت بر ناوگان به‌واسطه کنترل دقیق و لحظه‌ای ناوگان ماشین‌آلات معدن
  • افزایش عمر مفید ناوگان از طریق کنترل، تعمیر و نگهداری به‌موقع ماشین‌آلات معدن
  • افزایش ایمنی و امنیت نیروی کار انسانی شاغل در معادن
  • ارسال گزارش‌های لحظه‌ای از موقعیت‌، میزان توقف و کارکرد خودروهای ناوگان و درنتیجه تسهیل مدیریت ناوگان
  • به‌کارگیری نزدیک‌ترین ناوگان و کاهش میزان زمان تلف‌شده
  • برقراری شرایط ارتباط آسان رانندگان و تیم نظارتی ناوگان
  • تشخیص میزان سوخت متناسب با کارکرد خودرو و جلوگیری از هدر رفت سوخت
  • قابلیت محاسبه دستمزد عادلانه رانندگان بر اساس میزان کارکرد آن‌ها
  • کاهش هزینه‌های عملیاتی قابل‌کنترل (تعمیر و سرویس ناوگان، میزان سوخت مصرفی و…)

مقالات مرتبط

بررسی سیستم مدیریت هوشمند معدن

بررسی سیستم‌ مدیریت ناوگان جهانی

سیستم مدیریت هوشمند معدن یک سیستم کارآمد و قابل‌ارائه در سراسر جهان است که بین صاحبین صنایع و فعالان حوزه معادن از محبوبیت بالایی برخوردار است، چراکه این سیستم سازمان‌ها را قادر می‌سازد تا ناوگان را به‌طور مؤثر در مقیاس جهانی مدیریت کنند و با بهینه‌سازی عملیات و تمرکز بر داده‌های دریافتی رشد خود را سرعت ببخشند.

هزینه پیاده‌سازی و نگهداری یک سیستم مدیریت ناوگان جهانی بسته به عوامل متعددی مانند اندازه ناوگان، پیچیدگی عملیات، راه‌حل‌های فناوری انتخاب‌شده و الزامات سفارشی‌سازی متفاوت است. به‌طورکلی این هزینه‌ها شامل هزینه‌های سخت‌افزار و نرم‌افزار، نصب و ادغام، اتصال داده‌ها، آموزش و پشتیبانی و نگهداری و ارتقاء می‌شود.

استفاده از سیستم مدیریت ناوگان متناسب با نیازهای سازمان برای شرکت‌های داخلی نیز یک ضرورت است. خوشبختانه شرکت‌های ایرانی همپای رقبای بین‌المللی خود در این عرصه خوش درخشیدند و توانسته‌اند با بومی‌سازی این سیستم مطابق با معیارهای ملی در جهت برطرف نمودن نیاز صنایع داخلی گام‌های مؤثر بردارند.

معرفی سامانه پایش هوشمند ماشین‌آلات معادن

شرکت رادشید با تکیه‌ بر دانش تیم متخصص و با نزدیک به دو دهه سابقه در تولید و عرضه انواع سخت‌افزار و نرم‌افزار مدیریت ناوگان با قابلیت شخصی‌سازی متناسب با نیاز سازمان‌ها، با ارائه ” سامانه پویش هوشمند ماشین‌آلات معدن” در جهت پاسخگویی به نیاز مدیران و پیمانکاران معدنی گامی مؤثر برداشته است.

سیستم مدیریت هوشمند معدن رادشید، پکیجی متشکل از یک بخش سخت‌افزاری (نام ردیاب) و یک بخش نرم‌افزاری باقابلیت شخصی‌سازی متناسب با نیاز سازمان است.

همکاری موفق رادشید با شرکت‌های معدنی:

شرکت مهام کوشان حدید سیرجان (گل گهر سیرجان)، شرکت عمران کلوت جنوب (گل گهر سرجان)، شرکت کارآوران صنعت خاورمیانه (گل گهر سیرجان) و شرکت معدن کاری کوشاکانسار (مس رفسنجان) را می‌توان به عنوان بخشی از مهم‌ترین نمونه‌‌های همکاری موفق شرکت رادشید در جهت تجهیز به سامانه پایش هوشمند ماشین‌آلات معادن شمرد.

جهت مشاوره تخصصی رایگان می‌توانید از طریق شماره 3544_031 با کارشناسان این مجموعه تماس بگیرید.

۰ پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *