ماژول کنترل رفتار و نظارت بر امنیت راننده
با نگاهی به ساختار سازمانهای بزرگ و فعال در زمینه حملونقل درمییابیم که مدیریت ناوگان حملونقل یک امر بسیار دشوار است.
ازآنجهت که خودروهای ناوگان همواره در حال تردد هستند، تأمین امنیت رانندگان و ناوگان یکی از دغدغههای اصلی مدیران این بخش بهحساب میآید.
به همین دلیل نظارت بر رفتار و عملکرد رانندگان بهعنوان یکی از اصلیترین بخشهای مدیریت ناوگان در نظر گرفته میشود. گسترش فناوریهای هوشمند و اتوماسیون در حوزه لجستیک، راهکارهای جدیدی در جهت ارتقا امنیت و بهبود رفتار رانندهها ارائه میدهد.
ماژول کنترل رفتار و نظارت بر امنیت راننده یکی از راهکارهای کاربردی در زمینه بهینهسازی مدیریت ناوگان است که با استفاده از سیستمهای حسگر و الگوریتمهای هوشمند، به شناسایی و کنترل رفتار رانندگان و در ادامه حفظ امنیت آنها کمک میکند.
ماژول کنترل رفتار و نظارت بر امنیت راننده چیست؟
ماژول کنترل رفتار و نظارت بر امنیت راننده درواقع یک سیستم هوشمند است که بهوسیله ردیاب خودرو، دوربین و سنسورهای مختلفی نظیر لرزش سنجها، حسگر فشار و غیره کنترل عملکرد راننده را حین عملیات برای تیم نظارتی ناوگان ممکن میسازد.
این ماژول باقابلیت تشخیص چگونگی عملکرد راننده بر اساس پارامترهایی مانند سرعت، ترمز، شتاب وگردش امکان ارسال هشدار به راننده در شرایط اضطراری در راستای حفظ ایمنی راننده و سایر سرنشینان دارد.
این سیستم یک خط ارتباطی کاملا شفاف بین راننده، تیمهای عملیاتی و مدیریت ناوگان ایجاد میکند که موجب تقویت عملکرد کلی سازمان میشود.
بخشهای مختلف یک ماژول کنترل رفتار راننده و کاربردهای آن
ردیاب خودرو: ردیاب خودرو یکی از مهمترین ارکان سیستم مدیریت ناوگان است. این ابزار با دریافت و ارسال اطلاعات پایهای اعم از سنجش سرعت، شتاب، مسافت طی شده و توقفات و زمان آنها بر روی سامانه مدیریت ناوگان اطلاعات مهمی از رفتار و عملکرد راننده در اختیار تیم دیسپچینگ (تیم نظارت) قرار میدهد.
همچنین ردیابهای خودرو با توجه به ساختار و امکاناتی که دارند قابلیتهای بیشتری نظیر سنسورهای لرزش، فشار و وزن بار و قابلیت ارسال هشدار در شرایط مختلف ازجمله خاموش روشن شدن خودرو، شرایط اضطراری و غیره را دارند.
سنسور تشخیص اثرانگشت: در راستای تکامل و بهینهسازی مدیریت ناوگان سنسور تشخیص اثرانگشت به دنبال کارت RFID بهعنوان راهکاری برای شناسایی و صدور مجوز حرکت برای رانندگان مجاز ناوگان طراحی و ساخته شد.
قابلیت ارتباط ردیاب خودرو با سنسور اثرانگشت و دوربین علاوه بر صدور مجوز، امکان بررسی تحویل خودرو در شیفت کاری رانندگان را نیز فراهم میکند.
دوربین: استفاده از دوربین در اتاقک خودرو امکان نظارت کامل بر فضای داخلی را برای مدیران ناوگان فراهم میکند این قابلیت به همراه اطلاعات موقعیتی و سایر اطلاعات کاربردی که از طریق ردیاب خودرو دریافت میشود امکان کنترل همه جانب بر عملکرد رانندگان را ایجاد میکند.
مزایای استفاده از ماژول کنترل رفتار و نظارت بر امنیت راننده
اعزام راننده و مسیریابی بهتر
بهینهسازی فرایند حملونقل و جلوگیری از زمان تلفشده
نظارت بر رفتار راننده و شناسایی رفتارهای پرخطر
جلوگیری از استفادهی غیرمجاز یا شخصی از خودروهای سازمانی
افزایش ایمنی رانندگان و خودروها
مدیریت فرایند اعزام و درخواست رانندگان
محاسبه عادلانه حقوق رانندگان بر اساس کارکرد واقعی
ماژول کنترل ایاب ذهاب و تردد
همانطور که پیشتر اشاره شد مدیران سازمان به دلیل سختی و پیچیدگی فرایندهای مدیریتی به تجهیزات دقیق برای پایش لحظهای ناوگان، پرسنل، بازاریابان و بهطورکلی نیروهای خود نیاز دارند.
یکی دیگر از راهکارهای کارآمد در زمینه مدیریت ناوگان و کنترل کارکنان و رانندگان استفاده از ماژول کنترل ایاب ذهاب و تردد است که بهواسطه فنّاوری پیشرفته و سیستمهای هوشمند امکان نظارت بر رفت و امد و شیفتهای رانندگان ناوگان را فراهم میکند.
منظور از کنترل تردد استفاده از هر دستگاهی است که بهواسطه آن بتوان ورود و خروج افراد یا وسایل نقلیه را تحت نظر قرارداد.
ماژول کنترل ایاب ذهاب و تردد چیست؟
ماژول کنترل ایاب و ذهاب سیستمی است متشکل از تجهیزات نرمافزاری و سختافزاری به هم مرتبط که امکان نظارت بر ورود خروج کارکنان، دانش آموزان و کارمندان را در سیستمهای مختلف کاری، تحصیلی و اداری فراهم میکند.
مدیریت حضوروغیاب رانندگان و کنترل تردد خودرو و با استفاده از دستگاه های حضوروغیاب سامانه پلاک خوان خودرو و نرمافزار حضوروغیاب، تجهیزات کارتخوان گواهینامه و دوربینهای ثبت چهره انجام میپذیرد.
کاربردهای ماژول ایاب و ذهاب و کنترل تردد در مدیریت ناوگان حملونقل
کنترل تردد خودرو بر اساس آغاز و پایان حرکت
کنترل تردد خودرو با استفاده از پلاک خوان
قابلیت برنامهریزی و ارائه سرویس رزرو
ارائه آمار خودروهای در حال خدمت/ رزرو/ در اختیار
قابلیت ردیابی ماشینآلات در حال تردد
نرمافزار حضوروغیاب و کنترل تردد
انواع سیستم کنترل تردد رانندگان و پرسنل
سیستمهای کنترل تردد انواع مختلفی دارد اما بهطورکلی در سه دستهبندی اصلی قرار میگیرند:
سیستم کنترل تردد کارتی: این سیستمها بر اساس کارتهای ورودی کار میکنند. در چنین شرایطی راننده یا سایر پرسنل برای ورود به مکان خاصی یا تحویل شیفت ملزم به استفاده از کارت ورودی است که در صورت صدور اجازه، مأموریت آغاز میشود.
سیستم کنترل تردد بیومتریک: این سیستمها بر اساس مطابقت ویژگیهای فیزیولوژکی افراد با اطلاعات از پیش ثبت شده در سیستم عمل میکند. سیستم کنترل تردد بیومتریک به دودسته تقسیم میشوند.
سیستم کنترل تردد بر اساس اثرانگشت افراد: رانندگان و سایر پرسنل با ثبت اثرانگشت و در صورت تائید اطلاعات پرسنلی و دریافت مجوز اجازه شروع یا تحویل شیفت را به دست میآورند.
سیستم کنترل تردد بر اساس چهره: در این سیستم نیز مانند سیستم کنترل تردد بر اساس اثرانگشت، با استفاده از قابلیت تشخیص چهره فرایند شناسایی میگیرد و پس از تایید چهره فرد موردنظر، اجازه ورود به مکان موردنظر صادر میشود.
سیستم کنترل تردد رمزی: این سیستم کنترل تردد بر اساس رمز عبور رانندگان ناوگان کار میکند. هنگام ورود رمز عبور تعریفشده برای دستگاه وارد میشود و دستگاه درست یا غلط بودن رمز را تشخیص دهد.
چگونه ماژول ایاب ذهاب و کنترل تردد منجر به بهبود وضعیت مدیریت ناوگان میشود؟
هدف از استفاده از این ابزار بهینهسازی مدیریت رانندگان ناوگان، برنامهریزی برای عدم تداخل در شیفت بندی و اعزام رانندگان و برآورد دستمزد عادلانه بر اساس کارکرد واقعی رانندگان است.
با استفاده از اطلاعاتی که سیستم جامع کنترل تردد هوشمند در اختیار مدیران ناوگان قرار میدهند؛ فرایند خدمترسانی بهموقع رانندگان و امکان برنامهریزیهای لازم جهت اختصاص خودرو در سازمان به یک مسیر مشخص برحسب نفرات حاضر از این طریق اجرایی میشود.
درنهایت بهواسطه استفاده از ماژول ایاب ذهاب و کنترل تردد در سیستم مدیریت ناوگان میتوان بر چگونگی روند انجام مأموریتها نظارت داشت و در صورت نیاز استراتژیهای جدیدی در راستای بهبود وضعیت رانندگان پیادهسازی کرد.
ماژول پیمان و پیمانکاران
در بسیاری از سازمانبخشی از عملیات و پروژههای شرکت برونسپاری میشود. این امر بهعنوان یکی از اقدامات موثر در پیشبرد امور سازمانها منجر به بهینهسازی پروژهها و کاهش هزینههای درونسازمانی ازجمله نیروی انسانی و تعمیر و نگهداری و غیره میشود.
پراکندگی اطلاعات پروژههای پیمانکاری باعث شده است تا سازمان و افراد دخیل در این فرایند نظیر کارفرما، شرکت پیمانی، مشاور و مهندس ناظر نیازمند راهکاری برای مدیریت قراردادها و چگونه طی شدن فرایند برونسپاری باشند. در همین راستا ماژول پیمان و پیمانکاران بهعنوان سیستم نرمافزاری پرکاربرد برای مدیریت یکپارچه تمام فعالیتهای مربوط به امور پیمانکاران مورداستفاده قرار میگیرد.
تعریف ماژول پیمان و پیمانکاران
نرمافزار مدیریت قرارداد پیمان و پیمانکاران، مجموعهای یکپارچه و دقیقـی از امکانات و اطلاعات موردنیاز جهت ثبت، پیگیری و دریافت گزارشهای مربوط به قراردادهای پیمانکاری را در اختیار سازمانها قرار میدهد.
آگاهی از وضعیت مالی قراردادها، افزایش بهرهوری و یکپارچگی سازمانی و مدیریت انواع پرداختهای قرارداد بخشی از ویژگیها این نرم افزار است که بستر مناسبی برای پاسخگویی به نیازهای سازمان در زمینه پیگیری قراردادها را فراهم میکند.
مزایای استفاده از نرم افزار مدیریت پیمان و پیمانکاران در مدیریت ناوگان
افزایش بهرهوری و کارآیی ناوگان
نظارت دقیق و مستمر پیمانکاران
مدیریت هزینه قراردادها
امکانات و ابزارهای نرم افزار مدیریت قرارداد و پیمان
- ثبت تمام اطلاعات پیمانکاران
- تعریف انواع پیمانکار حمل و نقل
- تعریف انواع جداول پیمان همراه با شاخصهای ارزیابی پیمانکاران
- ثبت خودروهای پیمانکاران به تفکیک قرارداد
- تعریف و مدیریت رانندگان و پرسنل پیمانکار
- مدیریت و شرح قرارداد پیمانکار حمل و نقل
- مدیریت کارکرد رانندگان پیمانکار
- ارائه گزارش از مغایرت قرارداد پیمانکار
- برقراری ارتباط با پیمانکاران
- اطلاع رسانی بین کارفرما و پیمانکار
- حضور و غیاب و کنترل تردد خودروهای پیمانکار
- مشاهده مانده قابل تسویه هر صورتوضعیت و سپردههای آن
- گزارشگیری روزانه پیمانکاران باقابلیت الصاق انواع فایل ازجمله عکس و فیلم
- مدیریت ضمانتانه ها و ثبت ضمانتنامه برای هر قرارداد
ماژول حقوق و دستمزد
جلب رضایت و امنیت مالی نیروی کار به عنوان ارزشمند ترین منابع هر سازمان از اصلی ترین وظایف مدیران سازمان محسوب میشود.
از آن جهت که تامین هزینه نیروی کار بخش اعظمی از بهای تمام شده تولید کالا و خدمات یک موسسه یا واحد تجاری را به خود اختصاص میدهد، سازو کاری برای دقت و سرعت محاسبات همواره یکی از نیازمندی های مدیران مالی سازمان ها بوده است.
تعریف ماژول حقوق و دستمزد
ماژول مالی، حقوق و دستمزد یک سیستم نرم افزاری پیشرفته است که به منظور مدیریت قرارداد و دستمزد نیروی کار انسانی براساس قانون کاری کشور و قراردادهای داخلی هرسازمان طراحی شده است. این ابزار با قابلیت هایی نظیر محاسبه مالیات، بیمه و لیست حقوق بستر مناسبی جهت جمع اور ، ثبت و محاسبه های داده ها در کمترین زمان ممکن را فراهم کرده است.
ماژول حقوق و دستمزد در سیستم مدیریت ناوگان
ماژول حقوق و دستمزد در سیستم مدیریت رانندگان وظیفه محاسبه حقوق و دستمزد رانندگان براساس کارکرد واقعی آن ها را برعهده دارد.
مدیریت کارکرد کارکنان براساس اطلاعات دریافتی از بخش های سخت افزاری سیستم مدیریت ناوگان مبنی بر ساعت کاری و تحویل شیفت رانندگان امکان محاسبه عادلان دستمزد رانندگان را ممکن میسازد. همچنین ماژول مدیریت مالی با قابلیت ارتباط با سیستم ردیابی و کنترل تردد رانندگان امکانات پیشرفته و ویژهای علاوه بر مباحث مالی دیگری را نیز را ارئه میدهد.
مزایای استفاده از نرم افزار مالی، حقوق و دستمزد در سیستم مدیریت ناوگان
- شفافیت امور مالی ناوگان
- حفظ رضایت رانندگان
- بهینه سازی مدیریت منابع مالی
قابلیت های نرمافزار مالی، حقوق و دستمزد
- مدیریت قوانین پرداخت
- مدیریت هزینهها و امور مالی ناوگان
- کنترل صورت وضعیت و پرداخت پیمانکاران
- ثبت پاداش عملکرد و منابع
- مدیریت کارکرد رانندگان
جالب بود درباره این موضوعات بیشتر بنویسید. ممنون