- ۲۸۸۵۳
- 0
- ۳ دقیقه
طرح شناسایی و پایش ماشین آلات سنگین دیزلی چیست؟
طرح شناسایی و پایش ماشینآلات سنگین دیزلی، طرح جدیدی است که در دو فاز مصرفکنندگان عمده و جزء از سال ۱۴۰۱ و از استان ایلام به مرحله اجرا درآمده است.
این طرح جدید که بسیاری آن را پروژهای در ادامه و مکمل پروژه ملی سیپاد میدانند همانند سیپاد در راستای پیشگیری، مبارزه با قاچاق و عرضه خارج از شبکه فرآوردههای نفتی چون گازوئیل است.
مخاطبان طرح شناسایی و پایش ماشینآلات جهت دریافت سوخت:
این طرح علاوه بر پیشگیری و مبارزه با قاچاق سوخت، شناسایی، کنترل و پایش ماشینآلات سنگین دیزلی را که فاقد پلاک هستند تحت پوشش قرار میدهد.
البته همه خودروهای دیزلی فاقد پلاک در این طرح گنجانده نشدهاند بلکه خودروهای دیزلی فاقد پلاکی چون لودر، بیل مکانیکی و بولدوزر بهشرط فعال بودن در پروژههای عمرانی و راهسازی مخاطب اصلی اجرای این طرح هستند.
چگونگی اجرای طرح شناسایی و پایش ماشینآلات:
از جزئیات دقیق اجرای این طرح هنوز اطلاعات دقیقی در دسترس نیست.
اما با توجه به فرآیندهای اجرایی اعلامشده در رسانهها اینطور عنوان گردیده که در ابتدا کلیه اطلاعات ماشینآلات سیار در سطح هر استان شناسایی و پس از ثبت اطلاعات، با نصب دستگاههای ثبت کارکرد بر روی ماشینآلات سیار، بر اساس کارکرد واقعی به آنها سوخت متناسب با نیازشان تعلق میگیرد.
اجرای طرح شناسایی و پایش در دوفاز:
همانطور که پیشازاین نیز توضیح داده شد اجرای این طرح با شناسایی، کنترل و پایش ماشینآلات دیزلی فعال با مصرفکنندگان عمده استارت زدهشده که همان فاز اول اجرایی پروژه محسوب میگردد.
در فاز دوم، ماشینآلات عمرانی سنگین که در قالب مصرفکننده جزء محسوب میگردند به دسته اول اضافهشده، مورد بازدید و پایش قرارگرفته و مشخصات و اطلاعات آنها نیز همانند گروه اول ثبت میگردد.
علاوه بر دسته انتخابی متفاوت، پایش در فاز دوم پس از اخذ شماره صنفی و دریافت ماهانه سوخت تائید شده توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت انجام میگردد.
نگاهی جزئیتر به آنچه در طرح آزمایشی ایلام رقم خورد:
همانطور که پیش از این نیز به آن اشاره گردید، فرآیند اجرای این طرح در سال ۱۴۰۱ و از شهر ایلام آغازشده است.
در راستای آزمایش و اجرایی شدن این پروژه ۱۸ نفر از کارشناسان زبده و فعال منطقه ایلام پس از طی دورههای آموزشی در قالب ۹ گروه کارشناسی وارد عمل شده و در ابتدای امر، از مصرفکنندگان عمده شامل پروژههای عمرانی و راهسازی بازدید به عمل آوردند.
در این بازدید میدانی کارشناسان با حضور در محل کارگاهها اقدام به ثبت اطلاعاتی از ماشینآلات ازجمله شماره شاسی، شماره موتور، شماره بدنه و دیگر مشخصات آنها نمودهاند.
پس از ثبت اطلاعات نوبت به نصب دستگاه کارکرد بر روی ماشینآلات رسیده و از آن به بعد به هریک از این ماشینآلات بر اساس کارکرد واقعی و متناسب با نیازشان سوخت تعلق میگیرد.
آنچه تاکنون مشخصشده است اجرای نهایی طرح در مرحله نصب دستگاه ثبت کارکرد بوده و بهزودی به آخرین مرحله اجرا و عمومیسازی میرسد.
سؤالی که بهدفعات پس از رونمایی از این طرح توسط مخاطبان مورد پرسش قرارگرفته است، این سؤال است که آیا فرآیند ثبت و پایش اطلاعات تنها یکبار انجام میگردد؟
در پاسخ به این سؤال و با توجه به اینکه استارت این طرح از استان ایلام آغاز گردید، بنا بر اظهارت آقای پرویز ایدون (مدیر منطقه ایلام)، بانک اطلاعاتی از ماشینآلات عمرانی که در قالب مصرفکنندگان عمده و جزء سوخت مورد پایش و ثبت قرارگرفتهاند دائماً بهروز شده و در صورت جابهجا شدن ماشینآلات بین پروژهها و یا بهکارگیری در پروژه جدید از هرگونه سوءاستفاده احتمالی جلوگیری شده و امکان دریافت بیش از یک نوبت سوخت برای ماشینآلات دیگر وجود نخواهد داشت و اینگونه تا حد زیادی از عرضه نامناسب و نیز قاچاق سوخت جلوگیری خواهد شد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.