• ۱۳۲۲
  • ۱
  • ا۵ دقیقه

نقش جی پی اس GPS در صنایع

گزارش‌های جدید از مزایای استفاده بخش خصوصی از GPS حکایت می‌کند

مطالعه مزایای اقتصادی سیستم موقعیت‌یابی جهانی (GPS) نشان می‌دهد از زمان استفاده از جی پی اس در بخش خصوصی در سال ۱۹۸۳تنها ۱۰ صنعت کلیدی ۱.۴ تریلیون دلار درآمد داشته‌اند. حدود ۹۰% از این رقم بعد از سال ۲۰۱۰ است.

۱۰ صنعتی که بیشترین درآمد را از GPS داشته‌اند را بشناسید

این ۱۰ صنایع بخش خصوصی شامل صنایع کشاورزی، هواپیمایی، مالی، ناوگان حمل و نقل جاده‌ای، معدن، دریایی، نفت و گاز، نقشه برداری و مخابرات است.

این مطالعات جامع توسط توسط موسسه ملی استاندارد و فناوری (NIST) سفارش داده شد و توسط موسسه تحقیقاتی RTI International انجام گرفت.

نقش جی پی اس GPS در صنایع کشاورزی

توسعه، اجرای دقیق کشاورزی یا به عبارت دیگر کشاورزی صنعتی با ترکیب سیستم موقعیت‌یابی جهانی (GPS) و سیستم‌های اطلاعات جغرافیایی (GIS) کار بشر را برای توسعه صنعت بسیار آسان کرده است به شرطی که دانش و تجربه کافی را در استفاده از تکنولوژی برای پیشبرد اهداف داشته باشیم.

نقش جی پی اس GPS رادشید در صنعت کشاورزی

برنامه‌های کاربردی مبتنی بر GPS در کشاورزی صنعتی برای برنامه‌ریزی، نقشه برداری، نمونه برداری خاک، هدایت تراکتور، کاشت محصول، برنامه‌های کاربردی متغیر و نقشه برداری عملکرد محصول مورد استفاده قرار می‌گیرند.

جی پی اس به کشاورزان اجازه می‌دهد تا در شرایط محیطی بد مانند باران، گرد و غبار، مه و تاریکی کار کنند.

در گذشته برای کشاورزان دشوار بود که تکنیک‌های تولید و عملکرد و پایش محصول را با تنوع زمین مقایسه کنند اما با استفاده از سامانه موقعیت‌یاب خیلی راحت این عملیات انجام می‌شود.

نقش جی پی اس GPS رادشید در صنایع مرتبط با کشاورزی

نقش GPS در صنایع هواپیمایی

هواپیما در سراسر جهان سال‌هاست که از سیستم موقعیت‌یابی جهانی (GPS) برای افزایش ایمنی و کارایی پرواز استفاده می‌کند.

GPS با قابلیت‌های دقیق، مداوم و جهانی خود، خدمات ناوبری ماهواره‌ای یک پارچه را فراهم می‌کند که بسیاری از الزامات مربوط به کاربران هواپیمایی را برآورده می‌کند.

GPS خودرو و نقش آن در صنایع هوایی

در ویدئوی زیر در خصوص سیستم هدایت از طریق GPS برای اپروچ‌های منحنی توضیح داده می‌شود، زمانیکه برای جلوگیری از آلودگی صوتی، هواپیما بجای فرود مستقیم از روی منطقه مسکونی از تقرب منحنی به باند و دور زدن منطقه مسکونی استفاده می‌کند.

همچنین در فرودگاه‌هایی که وزش باد جانبی شدید است خلبانان ناچارند از فرود خرچنگی یا Cross Wind Landing استفاده کنند.

اینجاست که سامانه موقعیت‌یاب و ابزارهای ناوبری به کمک تجربه خلبان فرودی امن را به ارمغان می‌آورد.

یکی از فرودگاه‌هایی که وضعیت آب و هوایی آن در اغلب ماه‌های سال نامساعد است، فرودگاه “سن سباستین” در اسپانیا است که بسیاری از خلبانان را به دردسر می‌اندازد.

در واقع یکی از علل ایجاد دوره IR-Instrument Rating در خلبانی، نیاز به فرود در همچنین فرودگاه‌هایی در مناطق بد آب و هوا، اغلب با وزش باد جانبی شدید یا مه آلود با استفاده از سامانه ناوبری و GPS است.

GPS و نقش آن در صنعت دریانوردی

سیستم موقعیت‌یابی جهانی (GPS) آینده جهان را تغییر داده است.

این به ویژه برای عملیات دریایی، از جمله جستجو و نجات بسیار مفید است.

جی پی اس سریع‌ترین و دقیق‌ترین روش برای مأموریت‌های دریایی برای ناوبری، اندازه‌گیری سرعت و تعیین مکان است. این ابزار باعث افزایش سطح ایمنی و کارایی دریانوردان در سراسر جهان می‌شود.

سامانه‌های موقعیت‌یاب از تصادم نفتکش‌ها و کشتی‌های بزرگ فلّه‌بر با قایق‌های صیادی جلوگیری می‌کند و این امر تا حد زیادی از فجایع زیست محیطی می‌کاهد.

در بخش ماهیگیری برای صید مطلوب از سامانه‌های موقعیت‌یاب استفاده می‌شود که باعث افزایش صید می‌شود و رضایت صیادان را به ارمغان می‌آورد.

آلن اوک کانور، مدیر اقتصاد و نوآوری در RTI می‌گوید:

“صدها میلیون کاربر در هر روز از افرادی که به شرکت‌های چند ملیتی می‌روند و به هماهنگ ساختن شبکه‌های تدارکاتی پیچیده می‌پردازند، به GPS خودرو متکی هستند.

برای مثال شرکت‌های خدمات شهری برای کنترل رانندگان و خودروهای خود از GPS خودرو استفاده می‌کنند و این تکنولوژی در اروپا و امریکا کاملاً جا افتاده است.”

“ناوبری بهبود یافته مسافت رانندگی را کاهش می‌دهد و از مصرف سوخت و تصادفات جلوگیری می‌کند.

ما همچنان پتانسیل عملکرد GPS خودرو را درک می‌کنیم.”

این مطالعه علاوه بر کشف اثرات اقتصادی، تجزیه و تحلیلی از آسیب‌های بالقوه اقتصادی از قطع جی پی اس، همچنین فعالیت‌های فدرال و فن آوری است که به توسعه و استفاده بخش خصوصی کمک کرده، آن را بهبود می‌بخشد.

اگر چه غیر معمول به نظر می‌رسد، اما قطع برق GPS می‌تواند به طور بالقوه تاثیر اقتصادی یا بهتر بگم افتضاح ۱ میلیارد دلاری در یک روز به بار بیاورد.

در این مطالعه مشخص شده که تأثیرات اقتصادی بر اساس صنعت در چرخه قطع برق متفاوت است.

به عنوان مثال، اگر در طول فصول بحرانی مثل فصول کاشت و داشت کشاورزان قطعی GPS رخ دهد، خسارتی تا ۴۵ میلیارد دلار می‌تواند به بار آید، تا به امروز، قطع برق GPS کمتر از یک روز ادامه دار بوده است.

والتر جی. کاپن، معاون وزیر بازرگانی در استانداردها، فناوری و مدیر NIST، در واکنشی گفته است:

“این مطالعه ارزش قابل توجهی را که ایالات متحده از سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه می‌تواند ایجاد کند، نشان می‌دهد”.

“زمانی که GPS برای استفاده غیر نظامیان در دسترس قرار گرفت، هیچکس نمی‌توانست تصور کند که اقتصاد و زندگی روزمره ما چقدر وابسته به آن خواهد شد.

تحقیق و توسعه (R&D) امروز دارای پتانسیل بی حد و حصر است، به همین دلیل ما باید اطمینان حاصل کنیم که سیاست‌های دولت و شیوه‌های بکار گرفته شده آن بگونه‌ای است که از انتقال کارآمد نوآوری از آزمایشگاه به بازار را پشتیبانی می‌کند.”